Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Vlašské ořechy jsou velmi zdravé a vyznačují se vysokými antioxidačními účinky. Dopřejme si je syrové, ale nezapomínejme je začlenit i do moučníků. Ořechová nádivka se hodí do koláčů, koláčků, šneků, závinů či pletenců.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit ořechovou náplň
- horkým mlékem
- cukrem moučkou
- medem
Pro ovonění lze přimíchat:
- rum
- skořici
- vanilkový cukr
- někdo přidává žloutek, bílek či přímo sníh z bílku - přidáváme až po vychladnutí náplně
- strouhaný perník
Pro případné zahuštění lze přidat mleté dětské piškoty nebo strouhanku.
Jablečno ořechová náplň
Zajímavou a zdravou variantou je nakombinovat jablka s ořechy. Jejich chuť se výborně doplňuje.
Jablka vyloupeme a podusíme doměkka. Po vychladnutí je umixujeme na hladké pyré, které promícháme s pomletými ořechy, cukrem a skořicí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře