Jak připravit lahodné domácí pyré. Využijeme ho jako rychlou svačinku pro děti nebo do chutných moučníků
V letních dnech přemýšlíme, jak zpracovat velkou úrodu a co si z ovoce a zeleniny připravit. Udělat pyré je poměrně jednoduché. Potřebovat budeme mixér a oblíbené ovoce či zeleninu.
Pyré je vznosnější označení pro kaši či kašovitou hmotu, která vzniká rozmixováním čerstvého, případně vařeného, ovoce a zeleniny. Rozmělnit plody můžeme i jiným způsobem např. drcením, pasírováním či šťoucháním. Jedná se tedy o jemnou hmotu určenou k rychlé spotřebě. Ovoce a zeleninu na pyré můžeme vařit ve vodě, ale třeba i v páře. I tak zvažme, zda je tepelná úprava nutná, protože tím se připravujeme o cenné vitamíny.
Z čeho připravit pyré
Pyré lze připravit jednodruhové nebo do něj můžeme kombinovat více druhů ovoce či zeleniny. Pro pyré je oblíbené použití banánů, jablek, hrušek, lesních plodů, mrkve či dýně.
Pyré je ideální svačinka pro malé děti, ale lze s ním i dále čarovat v naší kuchyni. Ochutit s ním můžeme kaše, lívance či moučníky. Pro pozdější konzumaci můžeme pyré plnit do skleniček a zavařit. Další z možností dlouhodobějšího uchování je pyré zmrazit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Komentáře