Lívance pro začátečníky: Jednoduché těsto lze připravit i do zásoby
Lívance jsou placky z jemného těsta, podobné palačinkám. Naše babičky připravovaly lívance z litého kynutého těsta, ale v současnosti je známější jednodušší varianta, kterou lze připravit velmi rychle i k snídani.
Také jste pozorovali babičku, jak opéká kynuté placičky, plné praskajících bublinek? Lívance byly často k obědu s bílou kávou, potíraly se máslem a sypaly skořicí s cukrem. Americké lívanečky jsou jednodušší a rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lívance pro začátečníky
Příprava je snadnější, pokud si připravíme do dvou misek suché a mokré směsi:
- Umícháme směs ze 150 g hladké mouky, špetky soli a 1 prášku do pečiva.
- V jiné misce smícháme 1 vejce, 250 ml mléka a 2 lžíce oleje.
- Pomocí šlehače vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
- Na pánev s horkým máslem nebo olejem lijeme malé placičky a opékáme je.
- Na talíři potíráme lívance džemem nebo je pokapeme rozpuštěným máslem a sypeme skořicovým cukrem. Také je můžeme polít javorovým sirupem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Lívance jsou oblíbenou snídaní. Máte je radši nasladko nebo naslano? Pojďte s námi experimentovat
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak připravit nadýchané lívance. Máme více možností, jak je udělat jemné a kypré
Komentáře