Frgál z tortilly s lahodnou tvarohovou náplní: Videonávod vám poradí s postupem
Rádi si vychutnáte klasický valašský frgál, ale jeho příprava je příliš dlouhá a nejste kamarádi s kynutým těstem? Nezoufejte, jde to i bez něj. Připravte si s námi dokonalý rychlý frgál z tortilly. Výsledek vás opravdu mile překvapí - tak s chutí do toho.
Pravý valašský frgál voní už na dálku a je bohatě zdobený různými náplněmi. Nejčastěji se s ním setkáváme na poutích a jiných slavnostech. Vyrábí se z kynutého těsta a plní různými druhy náplní - od tvarohové, makové, ořechové až po různé ovocné. Jeho příprava je trochu náročnější a ne každý si na ni troufne. Máme pro vás jednoduché řešení. Dokonalý frgál, který báječně chutná a není k němu potřeba zdlouhavá příprava kynutého těsta. Stačí použít tortillu, která vystřídá kynuté těsto - tak to s námi pojďte vyzkoušet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Frgál z tortilly
Na přípravu budete potřebovat tortillu, tvarohovou náplň a ořechovou drobenku.
- Nejprve si připravte tvarohovou nádivku .
- V míse smíchejte jemný tvaroh, krupicový a vanilkový cukr, citronovou kůru, rum a hrst rozinek.
- Poté si připravte ořechovou drobenku, na kterou budete potřebovat: 25 g másla, 25 g krupicového cukru, 50 g polohrubé mouky a hrst nasekaných ořechů.
- Společně smíchejte všechny ingredience na drobenku a vypracujte ji rukama.
- Na plech vyložený pečicím papírem dejte tortillu.
- Tortillu potřete tvarohovým krémem a navrch přidejte povidla.
- Posypte ořechovou drobenkou.
- Dejte péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Další možností je frgálová buchta na plech, která má velmi snadnou přípravu a je hotová během chvilky. Vyzkoušejte také naše další tipy.
Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak vám jednoduchý frgál z tortilly chutnal a čím jste ho naplnili.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Jaké jsou nejlepší náplně do tradičních frgálů? Možností je hned několik
Valašské frgále podle Petry z MasterChefa: Recept na koláče, které rozplakaly i drsného porotce Radka Kašpárka
Komentáře