Tvarohová náplň (nádivka)

Suroviny

250 g tvarohu (lepší je tvaroh tučnější, v kostce)
30-50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra z poloviny citronu
1 žloutek nebo menší vejce
rozinky
1 lžíce pudinku Creme Ole (je-li třeba náplň zahustit)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a strouhanou citronovou kůrou.

  2. Můžeme přidat lžíci rumu a je-li náplň málo tuhá (většinou tehdy, když je použit tvaroh z vaničky), vmíchat lžíci Crème Olé (pudink bez vaření). Nakonec přidáme rozinky.

Poznámka od kuchařky

Ze všech sladkých náplní je u nás tahle snad nejoblíbenější…klasická, voňavá a výborná, vhodná do závinů, buchet i koláčů.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Tvarohová náplň (nádivka)

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    MamlajdaD: ten Creme Ole je fantastický v tom, že náplň ztuhne hned a když ji pak zavírám do koláčů, dobře se s ní pracuje ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    cathleen: Skvělý receptík, vyzkoušený, dělám skoro stejně. :yes: Ten pudink tam dělá i dobrou chuť a vůni, jen dávám lžíci obyčejného pudinku. :-8 Tu lžíci (nebo někdy jeden a půl lžíce) dávám hlavně, když dělám nádivku z vaničkového tvarohu. Tam je to nutnost. ;-):-D Ale je to moc dobré! :-D Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět