Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
28. 2. 2024 Vaření
Když se řekne trojbarevné řezy s krémem, můžete si představit řadu variant barev a chutí. A jedna je lepší než druhá. Také ta, kterou vám dnes představíme, nezklame při ochutnání ani na pohled.
Nejlepší řezy s krémem
Trojbarevné řezy krásně vypadají a její příprava nebývá složitá. Základem je těsto, které jednoduše nalijeme na plech a následně ozdobíme krémem. Navrch ještě většinou přijde závěrečná dekorace, ať už ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. Tyto řezy krásně vypadají, proto potěší nejen při kávě v neděli, při sváteční příležitosti, ale také třeba jako pozornost, kterou s sebou vezmeme na návštěvu.
Velmi často v řezech s nadýchaným piškotovým těstem bývá pudinkovo-tvarohový krém, díky kterému je dezert lahodný a rozplývá se na jazyku.
Mohlo by vás zajímat
Pudinkový krém do řezů
Pudinkový krém by měl být hladký, nadýchaný a lehký. Aby se povedl a nesrazil se, je potřeba, aby využívané ingredience měly stejnou pokojovou teplotu. Nezapomeneme je tedy včas vyndat z lednice. Pokud bude máslo ztuhlé, může při šlehání zhrudkovatět. Máslo také nemá rádo vlhké potraviny. Proto pudink vaříme v menším množství tekutiny. Bude pak tužší a krém a krém se nejspíš nesrazí. Dáváme si také pozor na hrudky v tvarohu. Ty je lepší odstranit předem. Můžeme tvaroh protlačit jemným sítkem a po lžičkách ho přidávat do krému. Pokud budeme mít vaničkový tvaroh, je potřeba ho nechat vykapat, aby nebyl příliš vodnatý.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Trojbarevné řezy s krémem
Na přípravu řezů s krémem budete potřebovat: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku a strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové pudinky v prášku, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh a 250 g másla/Hery.
Jak na to? Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Postupně zašlehávejte horkou vodu. Vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte ho moukou. Nalijte na něj těsto, vložte do trouby a upečte.
Upečený korpus nechte vychladnout. Připravte si pudinkový krém tak, že z mléka a pudinkových prášků uvaříte v hrnci hustý pudink. Nechte ho vychladit. Nechte povolit tuk. Do studeného pudinku našlehejte cukr, máslo/Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Pokud chcete výraznější barvu krému, můžete přidat pár kapek potravinářského barviva.
Po vychladnutí potřete korpus pudinkovým krémem a na krém natřete vrstvu šlehačky, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Na povrch dezertu nastrouhejte čokoládu. Nechte v chladu ztuhnout, a pak pokrájejte na řezy.
Náš tip: Připravit si můžete i výborné rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak si připravit vývar do zásoby: Základem je zredukovat tekutinu, prudce ji zchladit a uschovat
Uvařili jste maso do omáčky a zbyl vám vývar, který vám je líto vyhodit? Nebo si chcete vyrobit domácí bujón místo masoxu, který nechcete do polévky… Číst více
Používáte masox? Nahraďte ho domácím bujónem a vychutnejte si poctivou polévku
Složení masoxu, což je to samé jako bujón, vydá na několik řádků. Přitom se bez něj v kuchyni můžeme snadno obejít. Nejsnazší cestou je udělat si… Číst více
Jak se křtí unikátní kuchařky? Josef Maršálek prozradil, proč má rád bublaninu, Besky přiznala, co jí dopomohlo k vítězství
Josef Maršálek, Tereza Bebarová, Besky i pekařka… Číst více
VIDEO: Jak probíhal křest našich video kuchařek? Podívejte se, co přáli kmotři Josef Maršálek, Besky nebo Tereza Bebarová!
Nejčtenější český web o vaření, Toprecepty.cz,… Číst více
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů
Zbožňujeme ji skoro stejně jako Kofilu, na rozdíl… Číst více
Tereza Bebarová miluje kachnu, nám ale prozradila recept na tyhle pohankové palačinky
S herečkou a moderátorkou Terezou Bebarovou jsme… Číst více
Příběh Maggi a večeře ze sáčku: „Pytlíkové polévky“ měly v roce 1885 ulevit pracujícím ženám
Žluto-červené logo značky Maggi zná snad každý.… Číst více
Jaké jsou základní druhy vývarů? Vyzkoušejte zábavný kvíz
Každý kuchař pracuje s vývarem - je to základní kámen polévek, omáček a šťáv. Chuťově výrazná tekutina každý pokrm doplní, dochutí a vylepší. Je… Číst více
Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?
Už jste někdy slyšeli o demi glace? Pokud jste… Číst více
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Při přípravě mnoha pokrmů se neobejdeme bez… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma dortové krémy: Nadýchaný krém dodá moučníku luxusní vzhled
Jak vyšlehat pořádný sníh z bílků? Na tyto osvědčené rady se můžete spolehnout!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami