Spaghetti alla Carbonara
Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, sýra Parmigiano-Reggiano, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 642 kJ / 3 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,82 g |
Tuky | 191,24 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,07 g |
Sacharidy | 208,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Používám parmazán Parmigiano-Reggiano. Je to něco jiného než ty věčné kečupové omáčky, jak jsme zvyklí u nás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2023 00:02
Omlouvám se, že reaguji až po mnoha letech, ale v roce 2009 jsem ještě "topky" nesledoval a dnes jsem odkaz na tento recept dostal službou Pinterest.
17. 6. 2018 13:55
11. 1. 2017 21:34
18. 8. 2014 12:23
I bez ní je recept skvělý
24. 1. 2014 01:28
Myslím, že v receptu je opomenuto krátké zpracování těstovin s "omáčkou" v pánvi na ohni
Není pravda, že Italové nedělají Pasta alla Carbonara i se smetanou... V severní Itálii vám to na výslovné přání připraví.
V jižní Itálii dělají na římský způsob, tedy bez smetany a ještě tak před třiceti lety by vás hnali svinským krokem i s tou smetanou
Ale časy se, díky turismu mění... Teď vám např. i na jih od Neapole nabídnou pizzu s hranolkama!!! a svišti se po tom mohou utlouct...
23. 1. 2014 11:28
7. 4. 2013 12:53
20. 10. 2012 11:48
30. 9. 2012 19:25
24. 7. 2011 19:10
13. 8. 2010 10:15
13. 8. 2010 01:04
a bazalka na okrasu a vuni smeju se ceskym kucharu fuj naucte se varit
14. 7. 2010 09:53
8. 2. 2010 22:13
7. 2. 2010 15:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 19 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 12 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 17 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 22 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 28 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 39 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 53 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 54 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: pasta carbonara omáčka carbonara špagety alla carbonara carbonara recept špagety carbonara recepty špagety carbonara recept carbonara špagety carbonara špageti carbonara špagety carbonare spagetti carbonara recept carbonara spagety ala carbonara pasta carbonara recept testoviny carbonara carbonara omáčka spagetti carbonara recept těstoviny alla carbonara recept pasta carbonara omáčka carbonara recept
Suroviny: vejce, smetana, pažitka, parmazán, slanina, těstoviny špagety, sůl, pepř mletý
Spaghetti alla Carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQD
28 názorů