Postup přípravy
Krok 1: Nasekáme česnek, na kostičky rozkrájíme anglickou slaninu. Do malého množství tuku přidáme česnek a slaninu, opečeme, přidáme víno, podusíme.
Krok 2: V míse rozmícháme vejce a strouhaný tvrdý sýr, okořeníme pepřem a rozšleháme. Můžeme přidat i šlehačku.
Krok 3: Do hotové směsi přidáme uvařené uvařené těstoviny a rychle promícháme, aby se stejnoměrně obalily. Posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Moje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 11 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 11 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 5 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 5 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 5 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 6 hodinami
Utopenci
magdalenka před 6 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 6 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 6 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 6 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 6 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara podle pohlreicha,
tagliatelle ala „carbonara,
spaghetti carbonara pohlreich,
špagety carbonare,
špagety ala carbonára,
špagety carborana,
těstoviny karbonare,
těstoviny karbonara,
špagety carbonara recept,
špagety carborane,
recepty z testovin,
těstoviny carborana,
špagety carbonara,
těstoviny pohlreich,
italské těstoviny recepty pohlreich,
těstoviny carborane,
pohlreich těstoviny,
špagety a la carbonara,
carborana,
penne rigate carbonara
Suroviny:
těstoviny,
česnek,
slanina anglická,
petrželka,
víno,
vejce,
sýr strouhaný,
pepř,
šlehačka,
tuk
Komentáře (16)
V těch pravých musí být vejce, krásně prorostlá slanina,, pepř a pecorino (ovčí sýr), sůl není potřeba vůbec, protože sýr bývá hodně slaný. Česnek být nemusí, ale pokud se osmaží stroužek česneku spolu se slaninou, tak je konečný výsledek chutnější, ale ten stroužek se po osmažený slaniny odstraní.
Do pravého Carbonare se šlehačka, cibule, petržel a víno nedávají. To už se jedná o zcela jiný recept. Pokud je špek (slanina) dobře prorostlý, tak není potřeba přidávat ani olivový olej.