Petrželová pasta

Suroviny

2 svazky petrželová nať
5 lžic oleje
2 stroužky česneku nebo víc
40 g strouhaného sýra nejlepší je parmazán nebo i niva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady rozmixujeme a přidáme do omáčky. Pasta vydrží v zavřené nádobce v ledničce i tři týdny, pokryjeme ji tenounkou vrstvou oleje.

Poznámka od kuchařky

Omáčka: 2 dcl mléka, 1 lžíce solamylu, 1 lžička vegety, 2 velké lžíce petrželové pasty, vše povaříme a můžeme i přidat 1 dcl smetany.

Komentáře k receptu Petrželová pasta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: česneková pasta z natě racepty celerová nať použití domaci petrzelove pesto pesto z feferonek jak usušit petrželovou nať jak sušit petrželovou nať pesto z petrželové natě jak zpracovat petrželovou nať feferonkové pesto pasta z česnekové natě feferonková pesto recept sušení petrželové natě jak zamrazit petrželovou nat použití česnekové natí olivová nať neutralizace česneku pesto arabiata top racepty hrníčková ořechová bábovka