Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou sladkokyselou chuť a bude tak tvořit perfektní sladkou tečku za nedělním obědem.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 40 168 kJ / 9 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,62 g |
Tuky | 352,39 g |
Vláknina | 47,30 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 1 380,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vždy jsem pekla táč jen s rebarborou. Nyní jsem tu měla asi 6 jablek - Goldenů, u kterých byla trochu seschlá slupka, ale jinak jim nic nebylo. Na tento účel byla velmi vhodná, nebylo v nich tolik šťávy. Strouhám je tak, že v ruce zbude slupka. Jablka zjemnila rebarboru, která je dosti kyselá a celá ta náplň je moc dobrá. Skořice tomu dala příjemnou vůni. Třtinový cukr nezaměňujte s jiným, s tímto drobenka pěkně křupe.
Těsto se smetanou je velmi jemné, vláčné i druhý den. Z této dávky jsou 4 velké plechy, pekla jsem pro celou rodinu, tak proto takové množství, ale s konzumací problém nebyl :-)
Z kynutého těsta ráda peču, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale toto hraje prim. Máslo, sádlo, olej i smetana tam mají svoji funkci, někdy se místo oleje můžou dát 2 PL majonézy. Protože z tohoto těsta lze připravit mnoho variací, chtěla jsem se s vámi o tento recept podělit. Spokojení budou i strávníci :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2022 07:01
17. 5. 2021 15:53
11. 5. 2020 12:16
Drobenka křupe i následujícího dne
No, asi ji zařadím do svého repertoáru...
10. 5. 2020 20:57
Jj, drobenka pěkně křupe
Ale avšak "Není na světě člověk ten... "
"Jedna" drobenku komentovala: "Dyť tam křupe cukr!"
8. 5. 2020 13:49
To musím zkusit!
No a na půlku zkusím zde tuto odcamcať: https://www.toprecepty.cz/recept/63377-slehackovy-...
20. 6. 2019 16:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 34 sekundami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 minutou
Pastýřská pomazánka se smetanou
tara23 uvařila před 10 minutami
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 3 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 4 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 5 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset otázek a odpovědí ke zpracování rebarbory v kuchyni. Jak ji upravit a co z ní uvařit
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Další recepty
Tématické fráze: tác s rebarborou tác s s rebarborou šlehačkovy tač táč s jablky tac z rebarbory kynuty tač s s rebarborou tac s rebarbory tač s lebarborou kynutý táč s s jablky kynutý táč ze ze šlehačky
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, žloutek, smetana ke šlehání, máslo, sádlo, olej, droždí, mléko, rum, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr třtinový, máslo, sádlo, cukr vanilkový, skořice, sádlo
Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Z5g
6 názorů