Rebarborový koláč s mákem
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a rebarborové šťávy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 162 kJ / 5 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,25 g |
Tuky | 284,56 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 555,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu.
Krok 2: Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme.
Krok 3: Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu.
Krok 4: Mléko, smetanu, máslo a citrónovou kůru přivedeme k varu, přidáme umletý mák a cukr a vaříme asi 10 minut. Vzniklou kaši necháme vychladnout.
Krok 5: Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Kolem dokola vytvarujeme zvýšený okraj.
Krok 6: Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.
Krok 7: Do vychladlé makové hmoty vmícháme rozkvedlané žloutky a tuhý sníh z bílků.
Krok 8: Těsto poklademe rebarborou, navrch rozetřeme makovou hmotu a pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí potřeme citrónovou glazurou.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O9E
Moje poznámka
Rebarborový koláč s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O9E
Nejnovější recepty
Arašídové cukroví
Přidáno před 1 hodinou
TIP
Karkulčina bábovka
Přidáno před 4 hodinami
Polomáčené pomeranče s lyo malinami
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky s praženými lískovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Spočítali jsme za vás: Kilogram domácích vanilkových rohlíčků vyjde na 160 Kč, v obchodě dáte i šestkrát tolik
Cukrář Josef Maršálek radí, čím potírat vánočku před pečením, aby se krásně leskla: Nejhezčí barvu udělá žloutek, říká
Pistáciové linecké cukroví podle Terezy z Peče celá země: Je neuvěřitelně křehké a navíc nádherně vonící ořechy
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená čočka s klobásou
Andy72 před 34 minutami
Linecké citronové - křehké
Wikki před 1 hodinou
Kokosové rohlíčky
StaraKuchta před 2 hodinami
Bramboračka
Pavel68 před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
danstav před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LUKES před 15 hodinami
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 19 hodinami
Vdolky naší holky
ivka315 před 19 hodinami
Tématické fráze:
kašpárku vař recepty,
recepty z rebarbory,
moučníky s mákem,
peceme z rebarbory,
nejlepší buchta z rebarbory,
peceme s rebarborou,
rebarbora recepty,
připravy e stránky,
připravy e stránky,
maminčiny recepty z rebarbory,
nejlepší buchta z cukety,
maminčiny recepty bezlepkový koláč,
cramble,
rebarborov,
rebarborový moučník,
recepty s rebarborou,
rebarborový,
připravi e stranki,
krumble,
kašpárku vař-recepty
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
vejce,
mléko,
smetana,
máslo,
mák mletý,
kůra citronová,
cukr,
žloutek,
šťáva citronová,
šťáva rebarborová,
cukr moučkový
Komentáře (4)