Kynutý nekynutý rebarborový koláč

mirca75 Kuchařka: mirca75

Moučníky , Kynuté 48 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g Hery
10 kostek cukru
1 vejce
1 žloutek
1 droždí čerstvé (42g)
250 ml mléka
špetka soli
bílek na pomazání koláčů
Drobenka:
hrubá mouka
cukr krupice
máslo
Náplně:
tvarohová
maková
jablečná
marmeláda
rebarbora
Čtvrt dávky:
125 g mouky
1/4 Hery
2,5 kostky cukru
1 vejce
1/4 kostky droždí
špetka soli
62 ml mléka
Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 min. stát.

  2. Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.

  3. Zaděláme těsto (je-li řidší dohustíme trochou mouky) a ihned zpracujeme na velký plech, nebo na malé koláčky.

  4. Plníme nádivkou nebo ovocem, okraje potřeme bílkem, sypeme žmolenkou a pečeme v horké troubě (175 - 180°C) do zlatova.

Poznámka

Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou.

Tyhle koláče peču s oblibou už několik let,dělám je jak na celý plech,nebo velké kulaté,nebo malé kulaté-minijednohubky-ty jdou u nás nejvíc na dračku.S těstem se moc hezky pracuje a je to i taková rychlovka když se ohlásí návštěva a není čas.Milujeme je hlavně v létě kdy je spousta čerstvého ovoce,nebo je dělám když jdeme někam na oslavu

.Ještě nikdy si nikdo nestěžoval že by nechutnali,ba právě naopak ;-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 038 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý nekynutý rebarborový koláč

  • srettka srettka

    pohoda.b@post.cz: napodobenina čeho? Rozhořčení si žádá vysvětlení. Recept je kladně hodnocen a při pohledu na počet sdílení je jasné, že s ním byli uživatelé spokojeni. I negativní hodnocení může být přínosné. Ale mělo by to mít regulérní opodstatnění;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    pohoda.b@post.cz: Tento koláč jde se mnou už hezkou řádku let a vím jak těsto funguje. Rozhodně to není žádný ala linecký jak vy píšete. Už při pohledu na suroviny je to zřejmé. Pokud se vám koláč nepovedl, tak napište co se vám nezdá a pokud nechutná, tak ho znovu nezkoušejte a jistě najdete lepší recept. Kritika bez odůvodnění, není relevantní.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    pohoda.b@post.cz: Môžete povedať, čo je na ňom nie dobré, že už nikdy? Čo vám nechutilo, pracovalo sa zle s cestom alebo iný dôvod? Aby sa poučili tí, ktorí chcú koláč robiť. Ďakujem. :-)

    Odpovědět

  • pohoda.b@post.cz pohoda.b@post.cz

    Tento koláč už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to horší napodobenina nežli linecký. Ale proti gustu..........

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Radinka: těší mě, že koláč chutná.

    Odpovědět

  • Radinka Radinka

    Koláč je skvělý......dala jsem směs meruněk a švestek, které jsem ještě prosypala hnědým cukrem, navrch posypku a jemně jsem posypala perníkovým kořením a mandlemi.

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Mirko, k tomuto receptu se ráda a často vracím. S těstem se krásně pracuje. Děkuji:-)

    Odpovědět

  • romaleo romaleo

    Těsto tvárné, příjemně se s ním pracuje. Koláč jsem dělala meruňkový. Supr posílám bod :-p

    Odpovědět

  • marhul marhul(neregistrovaný)

    neco bylo spatne, delala jsem z polovicni davky a testo bylo strasne lepive, pridavala jsem mouku a stejne se s nim nedalo poradne pracovat :(

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Bystrousko, děkuji:-).

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Pekla jsem z poloviční dávky na velký plech koláč s tvarohem a ostružinami. Bylo to moc dobré, ani jsem to nestačila vyfotit:yes:. Přidávám pochvalu a samozřejmě bod;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Sarovko:-), děkuju:-K.

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Mirko, je mi líto, že nelze přidělit další bod. Včera jsem se k tomuto receptu vrátila po delší pauze. Koláč jsem dělala švestkový. Je naprosto úžasný:yes::-8:-K S těstem se krásně pracuje a příjemné je rozpočítání surovin podle množství :yes: Ještě jednou díky:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Kateřino (neregi.):-), koláč jde dělat do jakékoliv formy. V receptu nad postupem je rozepsáno, kolik koláče / koláču je z jakého množství těsta;-).

    Odpovědět

  • kateřina kateřina(neregistrovaná)

    teda vypadá to mňamozně dá se to udělat i na veklý pekáč ? já že nemám kulatou formu vyjde mi to těsto ?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty

Zapomněl/a jsem heslo