Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 40 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 minut stát.
Krok 2: Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.
Krok 3: Zaděláme těsto, je-li řidší, dohustíme ho trochou mouky a ihned vylijeme na velký plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Všechny suroviny na drobenku důkladně promneme v rukách, až vznikne drobivá směs.
Krok 5: Koláče potřeme náplní nebo poklademe ovocem či rebarborou, okraje potřeme bílkem, posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 °C dozlatova 30-40 minut. Čas pečení je orientační.
Zveřejněno 28. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Moje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 6 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 4 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 5 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 7 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 8 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 9 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 9 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 10 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 10 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč,
nejlepší rebarborový koláč,
kynutý rebarborový koláč s tvarohem,
rebarborový koláč recept,
rebarbora recepty,
rebarborový koláč na plech,
rebarborový koláč s tvarohem,
kynutý koláč,
kynutý koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý meruňkový koláč,
kynuté koláče,
nejlepší koláč z rebarbory,
nejlepší recept na rebarborový koláč,
rebarborový táč,
rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý koláč na plech,
recept na rebarborový koláč,
kynuty kolac bez kynuti,
táč s rebarborou,
meruňkový táč nekynuty
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr,
vejce,
žloutek,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
bílek,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
marmeláda,
rebarbora
Komentáře (57)