Suroviny
Porce: velký plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 027 kJ / 5 026 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,48 g |
Tuky | 152,12 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 926 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 829,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M9n
Moje poznámka
Šlehačkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M9n
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 26 minutami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 1 hodinou
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 2 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 3 hodinami
Suroviny:
šlehačka 33%,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá,
žmolenka,
broskve
Komentáře (18)
Nefotím
Těsto:
Aby se lépe roztíralo (na papír přilepený k plechu vodou) přidal jsem 4PL mléka... Jinak bylo
Žmolenka:
Rcp dodržen. Paní casinová se ptala, jestli mi nehráblo...
Náplň byla reveňo-jablečná
Při pečení se na koláči vytvořilo "jezero", ale po dopečení se ztratilo a vzhledově vypadalo jako žmolenka
No a ve výsledku byl koláč
Žádný rozdíl
Hodně zdraví
Děkuji , přeji krásný sváteční den
No, snad napíše, ale domnívám se, že tu jedničku k máslu tam propašoval nějaký šotek...
Posypku na hrubé slzičce strouhám už léta, především na velkoplošné koláče (např. Hr. řezy)
V podstatě používám linecké těsto 1:2:3
Ve snaze dosáhnout trvale křehké posypky přidávám i žloutek, příp. celé vejce, ale je to k ničemu - do druhého dne stejně změkne