Karlovarský knedlík: Předejděte těmto zbytečným chybám a hodujte jako králové
Knedlíky jsou v Česku nejoblíbenější přílohou, vždyť kdo by si bez nich dokázal představit svíčkovou? Karlovarský knedlík není na přípravu vůbec složitý. Stačí se jen vyvarovat několika chyb během jeho přípravy.
Karlovarský knedlík je lákavý nejen vzhledem, ale také chutí, kterou doplňuje čerstvá petrželová nať. Skvěle se hodí k omáčkám i pečenému masu. Takové kančí se šípkovou omáčkou ve spojení s tímto knedlíkem, to je opravdová delikatesa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě karlovarského knedlíku
Předejděte následujícím chybám a pochutnejte si na dokonalé příloze:
- Mnoho mouky: Do tohoto knedlíku nemusíte použít ani gram mouky. Všechny ingredience totiž dokonale spojí vyšlehaný sníh z bílků. Pokud mouku použijete, tak opravdu jen v minimálním množství, aby knedlík nebyl zbytečně hutný.
- Tvar nepodobný knedlíku: Netrapte se s tvarováním šišek. Potravinová folie vám tento souboj pomůže hravě vyhrát. Použít lze také obal na tlačenku.
- Zapomeňte na kypřidla: Postačí jen jemné vmíchání sněhu z bílků do připraveného základu. Sníh udělá knedlík nadýchanějším i bez použití kypřidel.
- Čerstvé rohlíky: Raději ty dva nebo tři dny staré, aby se hned nerozmočily. Čerstvé pečivo můžete také nakrájet a nechat chvíli oschnout.
- Záludné krájení: Pokud máte doma jen pár tupých nožů, krájejte ještě horký knedlík pomocí nitě. Po jeho vychladnutí se bez ostrého nože neobejdete.
Mohlo by vás zajímat
Čerstvá petrželová nať je v karlovarském knedlíku nezbytná a je jedno, zda zvolíte hladkolistou (ta se lépe zapracuje do těsta) nebo kudrnku. Nemusíte se bát ani rohlíky nahradit houskami. Zkusíte přípravu karlovarského knedlíku podle nás?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Komentáře