Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský nebo karlovarský knedlík vyžadují nějakou formu, která mu dá tvar a podrží hmotu, aby byla kompaktní. Známe jednoduchou vychytávku, jak toho dosáhnout. Připravíme si směs na knedlík a prkénko s potravinářskou fresh fólií. Hmotu vyrovnáme v řádku na fólii, rukama upravíme do válečku.

Výsledkem je pěkný tvar knedlíku

Pak fólií opatrně několikrát obalíme budoucí knedlík, abychom získali více vrstev fólie a pěkný tvar knedlíku. Odřízneme fólii od zásobníku a postupně utáhneme jako bonbon. Založíme konce fólie dospod. Knedlík vaříme ve fólii podle zvyklostí nebo pokynů v receptu. Po uvaření fólii rozřízneme nebo rozstřihneme, knedlík vybalíme a nakrájíme.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům