Co podávat ke kuřeti na paprice? Máme pro vás několik tipů
Kuře na paprice je oblíbený pokrm dětí i dospělých. Šťavnaté kousky kuřete v jemné smetanové omáčce, to je opravdová delikatesa našich kuchyní. Jakou k němu ale zvolit přílohu?
Ke každému hlavnímu jídlu patří příloha. Jinak to není s kuřetem na paprice, ke kterému se skvěle hodí hned několik druhů příloh. My vám přinášíme výčet těch nejčastějších, k tomuto pokrmu podávaných. Jakou přílohu k němu preferujete vy?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co ke kuřeti na paprice
Kuře na paprice je klasikou v českých domácnostech, která se dá servírovat s některou z následujících příloh:
- Houskové knedlíky: Nadýchaný knedlík, který jedni zbožňují přímo v omáčce, zatímco druzí jej mají nejraději zvlášť na talířku.
- Těstoviny: Hlavně malé děti milují kuře na paprice s těstovinami, nejlépe s kolínky.
- Noky, špecle či halušky, to jsou oblíbené přílohy ke smetanovým omáčkám. Využití však najdou i jako příloha k mnoha dalším pokrmům.
- Rýže: Dokonale zasytí a pokud zbyde, lze ji bez ztráty chuti použít i několik následujících dnů, ať už naslano nebo nasladko.
- Bulgur, kuskus, quinoa a pohanka v posledních letech nabírají na oblíbenosti. Zatímco bulgur a kuskus mají mnohé využití díky neutrální chuti, pohanka ji má výraznější a velmi specifickou, ne každému tak může chutnat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Jak připravit kuře na paprice. Oblíbená omáčka se podává s knedlíkem nebo těstovinami
Jaké jsou druhy rýže. Vyberte si tu správnou rýži pro přípravu italského rizota či jídel indické kuchyně
Komentáře