Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Kuře na paprice je jednoduchý pokrm, přesto se na něm dá několik věcí zkazit. Maso může být tuhé nebo naopak rozpadlé, omáčka vodnatá a hořká, smetana se může srazit a mouky je příliš. Poradíme vám, jak se tomu dá jednoduše zabránit, jídlo se pak zaručeně podaří.
Chyby při vaření kuřete na paprice
Při vaření kuřete na paprice nás mohou potkat některá úskalí nebo problémy. Poradíme, jak se s nimi vypořádat.
- Špatný výběr masa - nevykostěné hřbety způsobí při konzumaci katastrofu v podobě umatlaných rukou i stolu a nevzhledný talíř.
- Použijeme-li místo sádla nebo přepuštěného másla stolní olej, bude mít pokrm nepříjemnou pachuť.
- Připálená paprika způsobí, že jídlo bude hořké - pokud je to možné, osmahneme nejdříve maso, potom jej poprášíme paprikou, otočíme a hned podlijeme vodou nebo vývarem.
- Velké množství vody zapříčiní nevýraznou a slabou chuť šťávy, pokrm se podobá polévce. Maso musí být jen částečně ponořené.
- Pokud přidáme do jídla sladkou smetanu, uděláme to až před koncem vaření a přimícháme do ní hladkou mouku na zahuštění - provaříme na mírném ohni alespoň pár minut, než se smetana spojí se šťávou.
- Pokud chceme omáčku okyselit, přimícháme ocet až do odstaveného jídla - jinak se smetana srazí.
Můžete ještě zhlédnout recept na rychlé kuře z jednoho hrnce, možná vás bude video inspirovat:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře