Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Zdroj: Toprecepty

Kuře na paprice je jednoduchý pokrm, přesto se na něm dá několik věcí zkazit. Maso může být tuhé nebo naopak rozpadlé, omáčka vodnatá a hořká, smetana se může srazit a mouky je příliš. Poradíme vám, jak se tomu dá jednoduše zabránit, jídlo se pak zaručeně podaří.

Nezoufejte, každé jídlo se dá pokazit, ale i napravit. V našem případě si musíme pohlídat orestování cibule a papriky, aby jídlo nezhořklo. To ostatní už je celkem jednoduché. A když doma nemáme smetanu, uvaříme paprikáš nebo perkelt.

Chyby při vaření kuřete na paprice

Při vaření kuřete na paprice nás mohou potkat některá úskalí nebo problémy. Poradíme, jak se s nimi vypořádat.

  • Špatný výběr masa - nevykostěné hřbety způsobí při konzumaci katastrofu v podobě umatlaných rukou i stolu a nevzhledný talíř.
  • Použijeme-li místo sádla nebo přepuštěného másla stolní olej, bude mít pokrm nepříjemnou pachuť.
  • Připálená paprika způsobí, že jídlo bude hořké - pokud je to možné, osmahneme nejdříve maso, potom jej poprášíme paprikou, otočíme a hned podlijeme vodou nebo vývarem.
  • Velké množství vody zapříčiní nevýraznou a slabou chuť šťávy, pokrm se podobá polévce. Maso musí být jen částečně ponořené.
  • Pokud přidáme do jídla sladkou smetanu, uděláme to až před koncem vaření a přimícháme do ní hladkou mouku na zahuštění - provaříme na mírném ohni alespoň pár minut, než se smetana spojí se šťávou. 
  • Pokud chceme omáčku okyselit, přimícháme ocet až do odstaveného jídla - jinak se smetana srazí.

Můžete ještě zhlédnout recept na rychlé kuře z jednoho hrnce, možná vás bude video inspirovat:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky