Vaření podle horoskopu: Co uvařit Kozorohovi a jaké chutě mají vybíraví Lvi?
19. 5. 2021 Historie a zajímavosti
Možná se to nezdá, ale i jídlo má svůj horoskop! Vaše znamení prozradí nejen, co vám chutná, ale také to, jaké suroviny a dobroty byste vždy měli mít doma – a naopak, co nemůžete ani cítit nebo vašemu tělu nedělá dobře.
Beran (21. března - 20. dubna)
Co vám chutná: Pikantní a ostré pokrmy, chuťovky z rychlého občerstvení, červené víno. Vaším oblíbeným jídlem dne je snídaně.
Co mít vždycky v zásobě: Omáčky a pálivá dochucovadla jako napříkald tabasco, černé olivy, vejce.
Co nesnášíte: Chuťově nevýrazná jídla, smetanové omáčky, sladkokyselé pokrmy nebo lahůdky, na které musíte dlouho čekat. Jakmile totiž máte hlad, chcete jíst okamžitě!
Býk (21. dubna - 21. května)
Co vám chutná: Krémové polévky a jemné omáčky, z příloh brambory. Těstoviny můžete jíst kdykoliv a v jakékoliv podobě. Vaším oblíbeným jídlem je víkendový brunch, kdy si můžete jídlo pomalu vychutnat.
Co mít vždycky v zásobě: Zmrzlinu, brambory, majonézu, smetanu, sýr.
Co nesnášíte: Diety a jiná omezení v jídelníčku.
Mohlo by vás zajímat
Blíženci (22. května - 21. června)
Co vám chutná: Exotické a nové chutě, mandarinky, pomeranče, mrkev a další oranžová jídla. Nejlépe se cítíte na rautech nebo na hostině, kde je na stole více různých pokrmů a vy můžete po malých porcích ochutnávat.
Co mít vždycky v zásobě: Chipsy nebo jiné slané mlsání, oříšky, nakládané okurky.
Co nesnášíte: Smetanové a krémové pokrmy.
Rak (22. června - 22. července)
Co vám chutná: Veškeré sladkosti – od čokolády přes buchty a koláče až po zmrzlinové poháry – jídla připravená z kvalitních surovin, pravá italská pizza nebo poctivé domácí hamburgery, z nápojů belgické pivo. Nejoblíbenějším jídlem dne je pro vás večeře.
Co mít vždycky v zásobě: Zelená jablka, broskve, oříšky, pivo.
Co nesnášíte: Instantní nudle, mražené polotovary, červenou řepu.
Lev (23. července - 22. srpna)
Co vám chutná: Šťavnatá, výživná jídla, steaky a grilovaná masa, saláty jako příloha. Jste poměrně vybíraví a máte jedno konkrétní jídlo oblíbené už od dětství.
Co mít vždycky v zásobě: Rajčata, papriky, meloun, mozzarellu a hořčici.
Co nesnášíte: Malé porce a odbývání či dokonce vynechávání jednotlivých jídel v průběhu dne.
Mohlo by vás zajímat
Panna (23. srpna - 22. září)
Co vám chutná: Zdravá a výživná jídla, vařená rýže, drůběží maso a ryby, čerstvá zelenina. Nevyhýbáte se dietám a vegetariánským a veganským receptům.
Co mít vždycky v zásobě: Fazole, rajčata, mandle, kešu oříšky, rýži.
Co nesnášíte: Smažené pokrmy a přeplácaná, složitá jídla, ve kterých se pere deset různých chutí. Nejste fanouškem ovoce.
Váhy (23. září - 23. října)
Co vám chutná: Ovoce a ovocné koláče v anglickém/americkém stylu, lasagne, bílé víno, čerstvý chléb s domácí pomazánkou.
Co mít vždycky v zásobě: Čerstvé pečivo, domácí marmeládu, kvalitní čokoládu, červená jablka, hrušky.
Co nesnášíte: Ostrá a pikantní jídla, chilli.
Štír (24. října - 22. listopadu)
Co vám chutná: Pokrmy, ve kterých je poznat, co obsahují, indickou kuchyni a její silně aromatická jídla, například kari. Zajímavostí je, že jíte zásadně podle toho, kdy máte skutečně hlad, ne podle modelu snídaně – oběd – večeře.
Co mít vždycky v zásobě: Sušené houby, sojovou a rybí omáčku, dýni, čokoládu.
Co nesnášíte: Vývary, ošizené, ředěné a nastavované omáčky.
Střelec (23. listopadu - 21. prosince)
Co vám chutná: Delikatesy, které jste ještě neochutnali, tučná jídla, grilované maso, rychlé občerstvení, míchané alkoholické nápoje.
Co mít vždycky v zásobě: Švestky, drůběží maso, brokolici, minerální vodu, gin.
Co nesnášíte: Rýžové chlebíčky a knackebrot, zeleninové chipsy, mléčné výrobky, kávu.
Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)
Co vám chutná: Tradiční česká kuchyně; šišky s mákem, krupicová kaše s kakaem, svíčková, guláš, znojemská, koprovka, to vše nejlépe s knedlíkem. Jako dezert knedlíky ovocné.
Co mít vždycky v zásobě: Tmavé maso jako hovězí nebo vepřové, květák, lesní ovoce.
Co nesnášíte: Experimenty a cizokrajná jídla složená z bizarních surovin, například obsahující hmyz, mořské „potvory“ jako chobotnice.
Mohlo by vás zajímat
Vodnář (21. ledna - 20. února)
Co vám chutná: Slané i sladké koláče, černá kvalitní káva. Vaším oblíbeným jídlem dne je svačina, kdy můžete zakousnout jen něco malého.
Co mít vždycky v zásobě: Růžičkovou kapustu, tofu, krůtí maso, čerstvé bylinky
Co nesnášíte: Neznámá jídla nebo netradiční variace na oblíbené pokrmy – jste prostě klasici.
Ryba (22. února - 20. března)
Co vám chutná: Jakékoliv teplé polévky od vývarů přes zeleninové krémy až po tradiční gulášovku. Palačinky, balkánský sýr, zeleninu i ovoce, dorty a klasické zákusky.
Co mít vždycky v zásobě: Med, čokoládu, batáty, červenou čočku, hrušky, mango.
Co nesnášíte: Křen, studené polévky, tlusté a tučné maso.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Rok buvola je tu! Vaše čínské znamení prozradí, jaký jídelníček k vám nejvíc sedí
Dokonale zlatá a zdravá pokožka: Potraviny, které vám zaručí krásné i bezpečné opálení
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Zabiják veder ve vašem mrazáku: Tipy a triky, jak na perfektní domácí zmrzlinu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků