Sobotní festival Pivo na Náplavce: 10 nejzajímavějších věcí, které tu můžete ochutnat a zažít
16. 6. 2022 Ostatní
Považujete se za pivního fajnšmekra a rádi ochutnáváte neobvyklá piva z malých pivovarů? V tom případě nesmíte chybět na akci, která se v pátek 17. 6 a v sobotu 18. 6. koná na pražském Rašínově nábřeží. Festival Pivo na Náplavce nabídne nejen tradiční české ležáky ale i různé pivní speciály.
Pivo na Náplavce již desátý ročník
Oblíbený degustační festival pro všechny milovníky piva se na pravém břehu Vltavy koná již poosmé. Jde však již o desátý ročník, dva roky se totiž kvůli pandemii odsouval až na podzim a konal se pak v Holešovicích. Letošní ročník akce nazvané Pivo na Náplavce začne v pátek 17. června ve 14 hodin. Druhý den festivalu, tedy v sobotu, mohou návštěvníci dorazit už v 10 hodin dopoledne. V oba dny festival potrvá až deváté večerní hodiny. Oba dva dny pivo poteče proudem, těšit se můžete na spoustu pivních speciálů, nebudou chybět ani stánky s občerstvením a samozřejmě hudební doprovod. Co dalšího vás na akci čeká?
Mohlo by vás zajímat
Seznamte se s pivovary letošního ročníku
1. Festival patří hlavně mini a mikro pivovarům, kterých se Náplavku sjede opravdu požehnaně. nabídka minipivovarů z celé republiky. Přijedou sem nejen tu nejstarší čeští výrobci, kteří se akce účastní již poněkolikáté, ale i nově vzniklé minipivovary. Největším lákadlem budou hlavně nováčci jako třeba Pivovar Bad Flash, Pivovar Malý Janek z Jinec, Pivovar Panaczech, Rodinný pivovar Švihov a Rodinný pivovar Vik.
2. Velkou hvězdou festivalu bude určitě slavný pivovat Matuška, který sídlí v obci Broumy ve středních Čechách a je vyhlášený havně svými svrchně kvašenými pivy. Pivo zde vaří řemeslným způsobem, nefiltrují ho nepasterizují. Ochutnat budete moci například pivo Raptor 15°, IPA, 55 IBU, - vůbec první pivo IPA uvařený z tohoto pivovaru, ve kterém jsou použity české i americké chmely.
Mohlo by vás zajímat
3. Festivalovým pivem letošního ročníku bude Vltavský hausbót, 11% polotmavý ležák, jehož výroby se ujal Pivovar Krum Moravský Krumlov, nejoblíbenější pivovar IX. ročníku festivalu. Nejlepší pivovar festivalu budou návštěvníci vybírat i letos.
4. Velkým lákadlem budou piva s přídavkem bylinek – k ochutnání bude kotvičníkové, měsíčkové, pampeliškové či šalvějové.
5. Samozřejmostí budou i v poslední době oblíbené kyseláče, velmi osvěžující piva, které nadchnou i ty, kteří jinak pivům příliš neholdují. Nejrůznější kyseláče ve stylu ovocného gose, piva NEIPA, Milkshake IPA přiveze třeba pivovar Radouš. Milovníky ovocných piv nachne určitě i Wildberry Sorbet 13° - pivo s příjemnou kyselostí pouze z lesního ovoce z Pivovaru VIK.
Mohlo by vás zajímat
6. Ti, kteří dávají přednost větším a dlouhá léta zavedeným pivovarům, mohou zamířit ke stánku Národního pivovaru Budějovický Budvar, který bude pro letošní rok zástupcem velkých pivovarů.
7. Na festivalu samozřejmě nebude chybět ani mnoho stánků s občerstvením, kde koupíte samé dobroty vhodné k pivu. Pivní degustování si tak budete moci proložit burgery, masovými specialitami z grilu, belgickými hranolky, balkánskými specialitami, pizzou, kvalitními českými uzeninami, francouzskými klobáskami a dalšími pochutinami.
9. Připraven je rovněž bohatý kulturní program a hudební doprovod. Těšit se tak můžete na DJ Bruno Kässe. V pátek zahraje jazzová formace Appendixie a poté bluesoví ZVA 12-28 Band ze Slovenska. V sobotu na akci vystoupí kubánsko-česká kapela Atarés a program zakončí Tarapaca Jazz.
10. V sobotu od 10 do 14 hodin bude navíc součástí programu i Pivní bleší trh, kde si sběratelé budou moci doplnit sbírku etiket, tácků, zátek a dalších s pivem souvisejících propriet.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady pro perfektní domácí kimchi: Výroba přírodního probiotika stojí jen pár korun
Chladné počasí přímo vyzývá k nakopnutí organismu… Číst více
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pokud máte rádi mrkev, dnes je váš den! Na 4.… Číst více
Znáte kvašenou specialitu kimchi? Připravte si ji doma snadno a levně a bacily se vám vyhnou!
Kimchi je tak trochu symbolem korejské kuchyně.… Číst více
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
V podzimních a zimních měsících je třeba… Číst více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Oblíbené krémové polévky Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru.… Číst více
Hrnec, nebo časovaná bomba? První "papiňák" sloužil alchymistům k výrobě zlata
Brambory uvařené za pět minut, hovězí maso do… Číst více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Předsevzali jste si, že v novém roce přestanete… Číst více
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?
Jednou z výhod moderní doby je, že ve velkých… Číst více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Kořenová zelenina Začíná barevný podzim a kořenová zelenina k němu neodmyslitelně patří. Je to zelenina pěstovaná kvůli svým podzemním částem,… Číst více
Skvělá chuť zeleniny v pomazánkách
Co si dnes namažeme? Základem našeho každodenního jídelníčku je často chléb a jiné pečivo. Proto nás stále doprovází otázka, co si dnes namažeme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Chybí vám hospody? Uvařte si pivo doma! Tipy a rady pro začínající sládky
Recenze pražských minipivovarů: Na Balthasara z Osseggu by se měla stát fronta
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12