Hovězí na pivě

Hanulka21 Kuchařka:

Hovězí maso 9 názorů

512

Suroviny

4 plátky hovězího zadního
10 dkg špeku
1 velká cibule
1 pivo
mouka
hořčice
celý pepř
nové koření
bobkový list
jalovec
sůl
jíška
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.

  2. Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na to vložíme plátky masa a zprudka opečeme. Pak podlijeme celým pivem a necháme dusit.

  3. Jakmile maso změkne, tak zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem, popřípadě s těstovinou nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na pivě

  • scofiq scofiq

    ...o víkendu se na "TO" vrhnu ;-)+ bod :yes:

    Odpovědět

  • Coolich Coolich

    Výtečné, dnes jsem vyrobil 8 porcí :-) takže na to praskly 2 láhve černého Kozlíka z Velkých Popovic :-) akorát část masa jsem nahradil kuřecíma stehenníma steakama a určitě to taky bude dobré, tož díky za skvělý receptík a přidávám 10. bod!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak my už jsme dnes po obědě; vybrala jsem tento recept a bylo to úplně skvělé...:-p Jen jsem k dusícímu se masu přidala celý oloupaný stroužek česneku (pro ovonění) a jednu sušenou feferonku. A trochu masoxu :-8.
    Pivo jsem přilévala postupně, po malých částech a střídavě s vodou - musela jsem sice jídlo víc hlídat a častěji míchat, ale ve finále nebylo potřeba vůbec zahušťovat - a to mě vždycky potěší, když se maso obejde bez mouky...;-)
    Měla bys, Hanulko, slyšet mého manžela při jídle... Padala slova jako "dokonalý", "neuvěřitelný" apod. :-D
    Přidávám fotky...:-) a děkuji.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    omajda vypadá velice dobře, ukládám si a někdy si u manžela "šplhnu" :-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Hanko.Pivo používáme do více jídel a jak píše Jenda, je to dobrá klasika. Já taky pivo nedávám do jídel s náznakem divočiny, ale je to moc dobrý nápad. Taky prubnu. ((poznámka - do takovýchto jídel je nejlépe používat pivo tmavé ale na síle moc nezáleží, myšleno více alkoholu. Je to spíše otázka jeho chuti a barvy a taky jeho sladkosti) +bodík

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za odpověď, recept mě láká, tak někdy vyzkouším. Pokud na značce piva nezáleží, bude to u nás Gambrinus - pivo kupuji jednou za "uherák", ale když, tak ze setrvačnosti tuto značku...

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    jaké najdu, manžel pije pivo málo a jen si koupí někdy nějakou obyčejnou 7-8, ale většinou tam šoupnu Pito, to bývá doma vždy a možná na obr. je trochu vidět že to bylo Pito Primátor

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hanulko, jaké pivo používáš? Slyšela jsem, že plzeňské se na vaření nehodí, je prý moc hořké. Já mám skvělý recept na krkovičku na černém pivu, to je hodně dobré, jak je karamelizované... Ale s tím světlým bych nerada experimentovala. Poraď... :-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Hani, je to klasika:-), recept dělávám, nepoužívám jalovec:-(, ale určitě vyzkouším, až budu dělat.;-) K takovým "šťávičkovým" masům mám rád rýži.:-p
    Hezky nafocený postup.:yes:
    Bodík letí do Orlických hor.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí na pivě hovězí na pivu hovězí maso na pivě hovězí ragů na pivě hovezi nan pive hovezi ragu na pivu hovězí plátky na pivě hovězí maso na pivu receprty maso na pivě hovězi napivě hovězí na piv hovězí na černém pivu recepty na pivě recept hovězí zadní rýže hovězí ragu na černém pivu hovězí na pivu recept hovězí na pivě. hovadzie na pive hovezi zadni na pivu

Zapomněl/a jsem heslo