Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
12. 12. 2023 Vaření
Pečení cukroví je v plném proudu, mnoho z nás má už hotové suché korpusy a zvažuje, čím je slepit. S jednoduchým máslovým krémem se Salkem nemusíte čekat do Vánoc. Dá se připravit už teď a stačí vám jen ruční šlehač. Do pár minut je hotovo a ochucení je na vás.
Krém do cukroví za 5 minut
Přede dvěma lety jsem v této rubrice psala o výtečném krému do cukroví. Článek i recept si můžete přečíst zde. Na ten krém nedám dopustit, připravuji jej léta každé svátky, je chuťově perfektní, velmi variabilní na dochucení a dlouho vydrží.
Ale jeho příprava vyžaduje šlehání vajec nad párou, poté chladnutí a znova šlehání s máslem. Na tohle zkrátka někdy není čas. Existuje rychlejší řešení a stačí vám na ně jen dvě suroviny, mísa a elektrický šlehač, v nejhorším i jen šlehací metla.
Krém vyšlehaný z másla a Salka je taky vynikající a rovněž dlouho vydrží. Zároveň se dá jednoduše dochutit. Ale i samotný je skvělý!
Mohlo by vás zajímat
Recept na perfektní krém z másla a Salka
Jak na to? Budete potřebovat jen plechovku Salka a 1 a půl změklého másla. Do větší mísy dejte nakrájené máslo a zalijte je Salkem z plechovky. Elektrickým šlehačem šlehejte do krému. Zpočátku bude krém řídký, ale šleháním zhoustne. A to je vše! Krémem můžete ihned plnit cukroví, nebo jej ještě dochutit.
Možnosti dochucení:
- Kakaem nebo čokoládou: Do hotového krému vešlehejte 1-2 lžíce kakaa nebo do něj opatrně vmíchejte rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.
- Mletými oříšky: Jakékoliv jemně mleté ořechy si budou s krémem skvěle rozumět.
- Rumem: U dochucování rumem přidávejte alkohol po lžičkách a vždy znova prošlehejte. Dávejte pozor, aby tekutiny nebylo moc, změnilo by to konzistenci krému.
- Kořením: Krém výborně ochutí také skořice, vanilka nebo perníkové koření. Přidávejte po lžičkách a vždy důkladně promíchejte.
Extra tip: Salko je teď v mnoha obchodech v akci, takže si klidně můžete udělat zásoby, protože kondenzované mléko vydrží dlouho a tenhle krém lze využít také při plnění a zdobení dortů!
Zkusit můžete i kávová kolečka s kofilovým krémem:
gastronomická novinářka Šárka Adámková
„Vaření je moje vášeň!“
Šárka Adámková je dlouholetá kulinární redaktorka a gastronomická novinářka. Vaří, peče, sbírá kuchařky, vede kurzy vaření i online kurzy pečení, více než 15 let píše o jídle a je autorkou mnoha set článků z kulinárního prostředí. Založila facebookovou skupinu Skromné vaření a pečení pro každého, kde se věnuje tradiční a úsporné kuchyni, a má instagramový profil Holka u plotny.
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Sklizeň kapusty Výhodou pěstování růžičkové kapusty je, že dobře snáší mráz, dokonce po přemrznutí získává tu správnou jemnost a chutnost. Růžičky… Číst více
Jak správně uvařit růžičkovou kapustu? Patří mezi nejhodnotnější druhy zeleniny a v kuchyni se vyplatí
Růžičková kapusta má vysoký obsah vitaminů, především A a C, stejně tak minerálů (především vápníku, železa a draslíku. Díky vysokému obsahu živin se… Číst více
Růžičková kapusta: Zkuste ji třeba s parmazánem, nebo zapečenou se sýrem a smetanou!
Někdy se jí také říká bruselská kapustička nebo… Číst více
Sůl nad zlato: Umíte správně solit? Záleží na tom, jestli solíte maso nebo zeleninu
Jak už ukázala slavná pohádka, bez soli by… Číst více
Dokonalé naložení masa zajistí košer sůl. Kolik stojí a proč se vyplatí ji použít při grilování?
Také vždy přemýšlíte, proč se v některých… Číst více
Jak na to, aby sůl ve slánce nezvlhla: Poradíme vám pár triků, díky kterým zůstane sůl sypká
Sůl ve vlhku mokvá a rozpouští se, což je jev, kterému se říká hygroskopie. Sůl ve slánce nebo v netěsných dózách vlhne, pečivo posypané solí je… Číst více
Kdy solit houby při vaření? Každá úprava hub má svá pravidla, která musíme dodržet. Víte, která to jsou?
Houby obsahují spoustu vody a v okamžiku, kdy je osolíme, začne se voda z hub uvolňovat, což v některých případech není žádoucí, ale v jiných zase… Číst více
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele
Růžičková kapusta je jedna z mála zelenin, které… Číst více
Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli
Masové koule z mletého masa s růžičkovou kapustou… Číst více
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Na růžičkovou kapustu se někdy zapomíná, a to je… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
V akci: Vánoce za hubičku? Majonéza, vejce, olej, Salko či okurky jsou teď k mání za výrazně nižší ceny
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14