Opilé řezy
Tyto řezy můžeme podávat při jakékoliv příležitosti, třeba i jako vánoční pečivo. V tom případě je pokrájíme na menší čtverečky. Čokoládovou polevu pak ještě můžeme slavnostně dozdobit.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
50 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 37 109 kJ / 8 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,12 g |
Tuky | 607,46 g |
Vláknina | 44,10 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 981 mg |
Sůl | 2,49 g |
Sacharidy | 697,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čokoládovou polevu je lepší udělat den předem a nechat ztuhnout. Druhý den rozpustit ve vodní lázni a vlažnou polévat. Více se leskne, používáme ji i na drobné cukroví.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2020 16:09
Můžu se Vas prosím zeptat jak velký plech mam použít? Děkuji moc
18. 12. 2015 09:16
recept báječný! akorát upozorňuji ostatní, opravdu tam dejte pečící papír, vymazat-vysypat nestačí, prostě se to připeče ale nevadí... František je výborný! Ale ještě info, nebo spíše dotaz, kolik jste tam dávali rumu? Já tam vylila půl lahve, aby se to vůbec dalo rozmáznout dávám bodík
28. 12. 2010 22:09
Jo,paní Remková má pravdu.U nás se tomu říká OŽRALÝ FRANTA,ale jinak jsou řezy velmi dobré.Máme je také rádi
22. 2. 2010 21:58
Souhlasím,Opilý Izidor je s krémem šlehaným nad párouDíky všem za bodíky
22. 2. 2010 20:02
A to mně zase vyhovuje, že to je bez krému, moje rodina krémy moc nechce Ukládám
22. 2. 2010 18:54
Hello, souhlasím, krém by tam měl být ... Ale na druhou stranu, toto jsou opilé řezy, a asi zřejmě bez krému být mají At je to tak, nebo tak, myslím, že jsou určitě moc chutné
22. 2. 2010 18:42
No tohle je velmi, velmi ošizený Opilý Izidor. Chybí mu totiž ta vrstva krému, která je z něj nejlepší!
22. 2. 2010 18:11
Tam kde je hodně ořechů a rumu, tak je to vždy dobré . Alkohol vůbec nepiji. Nechutná mi. Maximálně vypiji 2 - 4 dcl vína za rok. Ale rum v cukroví nesmí chybět. To vůbec nešetřím. Evo, řezy máš velice pěkně nakrájené. Čokoládová poleva Posílám 4 bodík.
22. 2. 2010 13:39
Jani, nedávno jsem koukal do receptů, které má napsány v sešitě moje mamka, a tam tento recept uvádí jako Ožralý izidor ... tak ti nevím Ale je na chlup stejný
22. 2. 2010 13:26
U nás je to ožralý František, no jo, ostraváci
15. 2. 2010 09:31
u nas zase opity frantiskan
15. 2. 2010 07:20
Evi u nás je to ožralý Francek Doma se fakt ujal, podivně rychle se tratí z plechu
15. 2. 2010 07:06
Evivítám Tě na topkách, ať je Ti tu s námi mile a příjemně
Lákavé recepty jsi přidala, škoda, že fotky k nim nedala
Opilé řezy já znám, 1.bodík Ti posílám
Lákavé recepty jsi přidala, škoda, že fotky k nim nedala
Opilé řezy já znám, 1.bodík Ti posílám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 44 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 51 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 2 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Další recepty
Tématické fráze: opilý františek recept opilý františek ozraly frantisek opily franta řezy opilý izidor recept ožralý franta opilý francek řezy opilý izidor ožralý francek řezy opileho františka opilý franta recept opilí františek recept na moučník opilý františek ožralý izidor recept opilý františek opile ožralé řezy opilí franta opilý františkán recept na opilého františka
Suroviny: cukr moučkový, máslo, mouka polohrubá, kakao, vejce, prášek do pečiva, cukr moučkový, ořechy vlašské, rum, čokoláda na vaření, tuk 100%, kakao
Opilé řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlX8
13 názorů