Houby ve vlastní šťávě II.
Houbaření se řadí mezi český národní sport. Když se však sezóna podaří a úroda je velká, musí se přebytky uložit. Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,48 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem před několika lety objevila na recepty.cz. Bohužel se mi nepodařilo ho najít. Pokud se autorka přihlásí, přidám pod recept její jméno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2012 10:02
Vaclav Fronek: Vašíku, já přece tohle vím. Ale jak možná přečteš níže, tak tento způsob je bezvadný až na to, že zabere moc místa v mrazáku a třebaže mám vlastně 2, jeden je součást lednice a jeden mám 4 šuplíkový, tak když tam uložím půl prasete, není místa nazbyt
29. 7. 2012 07:47
Janičko a ostatní děvčata. Nemohu si pomoci, ale OPAKUJI A PŘIPOMÍNÁM svůj způsob MŮJ A VŠECH NAŠICH GENERACÍ s obrovským úspěchem.
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.
28. 7. 2012 22:16
Jarus87: Možná to někde malinko drží, fakt nevím a třeba to nijak nepoznáme..ty broskve, to vůbec nechápeme, vlastně všem, co jsme je zavařovali se pokazily.
28. 7. 2012 20:56
Jani,dala jsem až povrch houby a stlačila,při hodině vaření je jich pořád stejně tak uvidím zítra při další hodině vaření.
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept
28. 7. 2012 17:54
Jarus87: on se ten objem trochu zmenší, ale fakt jsou dobré. Je to dilema. Když je zamrazíme, zaplníme mrazák, nasušené nejsou vhodné na všechno a tak je třeba riskovat, že se nám zavařeniny nepokazí, i to se stává. Jeden rok se mi pokazily všechny zavařené broskve a všem, co jsme je dovezli z Jižní Moravy. Nikdy jsem neměla problém s borůvkama, až ty loňské-opět na prd. Takže borůvky zamrazím, houby raději zavařím. Ať se zadaří!!
28. 7. 2012 16:34
Jani,minulej rok jsem houby sušila ale letos chci zkusit zavařit pár skleniček.
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup.
Prcek spí tak hurá krájet,napíšu jak jsem dopadla,+11
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup.
Prcek spí tak hurá krájet,napíšu jak jsem dopadla,+11
24. 9. 2010 16:43
+8
24. 9. 2010 11:15
Zajdánek (neregistrovaný/á) , já je nevařím jen proto, že mám pocit, že pak už tak nevoní, jinak je to určitě taky dobrý postup
24. 9. 2010 10:23
Taky dělám. Jen mě vadilo,že zmenší po zavaření objem. Takže jsem je začala dělat takto: dám vařit mírně osolenou vodu s trochou kys.citronové, očištěné a propláchnuté houby vsypu do vařící vody, nechám znovu přijít k varu, sbítám pěnu s nečistotami a po chvilce (nechám 3x-5x "převalit")scedím a propláchnu studenou vodou.Teprve pak tlačím do sklenic a zavařuji stejně jako paní Jana - 2 dni za sebou po 1 hodině a nikdy se mi žádná sklenka nezkazila. Houbičky jsou opravdu pak použitelné na cokoliv.
23. 9. 2010 16:41
super recept+1
23. 9. 2010 14:00
Bibi, já je vařím v klasickém hrnci. Nechám je tam přes noc a na druhý den jsem opět zapla na hodinu. Víčka mi držela, ale pokud máš možnost a nebude ti to na sporáku zavazet, nechej je v tom hrnci do úplného vychladnutí. Mám to fakt osvědčené i třeba s okurkami, které zavařuji v troubě. Když nespěchám a nemám toho hodně, nechám je tam do úplného vychladnutí, nebo je aspoň zabalím do deky.
23. 9. 2010 13:56
Jani, dost dobrej nápad, já už taky nemám kam dávat. Co víčka, drží dobře-ty se vyrábí u nás Fruko, Jindřichův HradecDávám ti 5.bod
23. 9. 2010 13:23
Janka, super+3
23. 9. 2010 12:03
Ivo, asi jsem fakt měla štěstí, mi se nazkazilo nic a že jsem teda měla obavy. Tolik hub jsem měla jeden rok, že jsem fakt už měla plný mrazák a tohle mne zachránilo.
23. 9. 2010 11:53
Znám, je to dobré, ale jednou se mě zkazily, ale přesto
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 20 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkové taštičky s jahodami
Jajka77 uvařil před 24 minutami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 5 hodinami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
renali uvařila před 8 hodinami
Šunkofleky
f1.krejcik uvařila před 8 hodinami
Uzená polévka s kroupami
hurcik.pavel uvařila před 9 hodinami
Banánové brownies
simapohankova uvařila před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
simapohankova uvařila před 9 hodinami
Žemlovka jako od babičky
Ancavole uvařila před 10 hodinami
Hořčice z cukety
LuKrajKa uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset tipů poradí, jak nejlépe zpracovat lesní houby. Jejich chuť a vůni si pak dopřejeme po celý rok
Holka u plotny vaří: Rychlé tvarohové knedlíky s meruňkami polité máslem a sypané perníkem chutnají skvěle
10 skvělých potravin, které můžete jíst od rána do večera a nepřiberete ani kilogram
Další recepty
Tématické fráze: jak zavařit houby zavařené houby houby ve vlastni stave zaváření hub houby do mrazaku zavařené houby ve vlastní šťávě recept na zavaření hub dušené houby do mrazáku zavařené houby v soli zavařit houby zamrazování hub recepty na houby jak zavarit houby ve vlastni stave houba janek recepty na zaváření hub zavařování hub ve vlastní šťávě zavařené houby recept zavaření hub ve vlastní štávě zavareni hub recept recepty jak zavařit houby
Houby ve vlastní šťávě II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Bm
16 názorů