Houby ve vlastní šťávě

Suroviny

Lesní houby
olej
cibule
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji dosklovata osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, přidáme trošku kmínu a za častého míchání podusíme.

  2. Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne.

  3. Zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme, 1 hodinu při velmi mírném varu.

  4. Dávám do 3 dl sklenic a víčka používám s červenou gumičkou vevnitř, jsou určené na zavařování masa. Takto zavařené houby se nekazí, používám všude tam, kde se používají dušené čerstvé houby. Cibuli a kmín je možné vynechat a podusit jen houby se solí.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z atlasu hub, kde je popsaná i konzervace.

Komentáře k receptu Houby ve vlastní šťávě

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ještě snad, já bych z té cibule měla trochu strach, jedině do sladkokyselých bych ji dala.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dobrý nápad. Já jsem na receptech.cz taky našla vynikající takový recept před časem a zrovna bylo tolik hub, že jsem nevěděla, co s nima. To se houby očistily, nakrájely, posolily a nacpaly do sklenic, Taky se vařily zhruba tady tu dobu, jak je uvedeno. Malinko se srazily, takže, naopak, sklenici nacpat více, ale ty houby potom, neměly chybu a ikdyž se zdálo, že je jich ve skleničce málo, bylo jich vlastně hodně. Byla jsem strašně spokojená;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařování hub ve vlastní štávě zavařování dušených hub zavařené houby zavařené houby recept jak podusit houby zaváření hub zavařování masa do sklenic dušené houby zavařené zavařené dušené houby recept na zavarene houby konzervace hub houby zavařené dušené houby zavařování hub zavařování masa recepty houby jak zavarit houby houby recepty recept zavařené houby recepty na zavarene houby