Ostré čatní z cukety
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré čatní, do kterého kromě cukety přidáme ještě další zeleninu, švestky, koření a zázvor.
Suroviny pro 5 kusů
5 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zeleninu a ovoce můžeme libovolně kombinovat, když je více ovoce, je čatní sladší. Z této dávky je 5 sklenic.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2016 12:32
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
8. 8. 2012 17:06
přidávám bodík, foto a díky za úžasnou lahodu![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
přidala jsem ještě pár švestek sušených a 3 jablíčka, feferonky jsem dala tři.. bohatě stačilo
ten zázvor tam nemá chybu.. nesmírná dobrota![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
8. 8. 2012 07:40
Jana Pá:
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
6. 8. 2012 20:27
Dělám něco podobného tj.beru menší cukety (nemusím vykrajovat jádra a loupat), pak přidávám např. papriku, rajčata, cibuli,česnek - letos vyzkouším zázvor (za tu radu děkuji)
,přidám jablka, feferonky dávám opatrně až podle chuti a pak dochucuji,ale jinak je zde více variant, receptu posílám bodíka
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
6. 8. 2012 20:11
AniCiz:
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
6. 8. 2012 20:09
romana:
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
6. 8. 2012 19:48
Líbí se mi období cuket.
Vždycky někdo příjde s něčím novým
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 8. 2012 18:48
AniCiz:![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
a té doby jsem si nevšimla
samo, to je hodně, stačí 30 minut.. pak to budu zavařovat ještě
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 8. 2012 18:19
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
6. 8. 2012 18:04
Tuhle dobrůtku znám a dělám, jen bez těch švestek a s rozinkami...je to opravdu výborné,hlavně pod maso![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
. Já ovšem raěji ještě steriluji v Mw...
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
6. 8. 2012 18:02
i mě se to líbí, už mám v plánu něco takového z cuket udělat, jen co to nožka dovolí![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
posílám bodíka
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 8. 2012 16:44
romana: to nevím, ale já to zavařím.. sichr je sichr
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
6. 8. 2012 16:39
a to už se nemusí zavařovat? Jak dlouho to tedy vydrží? Díky.
6. 8. 2012 16:35
to se mi líbí![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
, ale nemám všechno, co je k tomu třeba.. ale udělám si to
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 19 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 2 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 4 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 5 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 5 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Mischpule uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cuketové čatní čatní k masu recept na cuketové čatní cuketové čatní recept cuketové chutney čatní z dýně co udělat z cukety chutney z cukety chatney z cukety cuketove catny cuketove chutney recept čatní cuketa recepty zeleninove catni chatni z cukety recepty z cukety čatní z cukety a rajčat čatní z feferonek zázvorové chutney cuketove čatný z dýně
Suroviny: cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, feferonka, cibule, švestky, brusinky sušené, zázvor čerstvý, ocet, voda, sůl
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
14 názorů