Jablkové čatní
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak vyzkoušejte tento recept.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 985 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 5,45 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,47 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1 hrnek = 1/4 l
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2023 18:51
lenka0: já jsem si zavařila pro jistotu, aby vydrželo na zimu
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
20. 7. 2023 18:49
Uvařeno z letních jablek, kterých máme letos hodně, jen s malými obměnami - místo cukru rozinky, a místo čili 4 pikantní čerstvé beraní rohy a bez kari (já mám ráda, ale manžel ne) - vše umleto a svařeno - z tohoto množství mám 8 skleniček - je výborné, takže asi na podzim zopakuji.
20. 8. 2021 11:40
Merunkové čatní je nejlepší co znám. Už ho dělám léta a vydrží i 3 roky.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
30. 9. 2015 18:47
lenka0: Leni, nemám vyzkoušeno, určitě ale uchovávat v ledničce, je tam sice ocet - ten konzervuje, ale viděla bych to na maximálně týden - já jsem v tomhle ale možná až moc úzkostlivá
, těší mě, že vám chutná
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
30. 9. 2015 18:26
Je to výborné,ale má dotaz jak dlouho to můžu uchovat,když se to nezavařuje?
1. 10. 2013 17:11
Mám další várku, sice upravenou dle našich chutí, ale je to
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
22. 9. 2012 22:09
Včera jsem toto čatní dělala a přijde mi moc dobré. Jen půl lžičky chilli je na mě moc, příště musím dát míň. Ale chlapům to bude chutnat. Taky doporučuju dát tak poloviční dávku octa. Každopádně díky za recept
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
27. 9. 2011 17:39
Už na tom pracuji
, je to a hlavně vypadá velice
a víte, proč, že si to sama dusím, pak si nandám do skleniček a pak jenom "bužírujeme"![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
20. 10. 2009 12:45
Musela jsem vyzkoušet a musím říct, že je to moc super, sice místo kari jsem měla jen kurkumu a místo chilli jsem dala jen papriku, nejíme moc ostré i tak to bylo moc vynikající. Doporučuji všem, co neví co s kyselejšími, nebo jinak nekonzumovatelnými jablky :o))
11. 7. 2009 11:03
A tady díky podobným receptům vidím zase jinou variantu
a taky zajímavou! Dokonce bych řekla, že je trochu přijatelnější, než od Terezky, protože tady není to kaenské koření, nebo, jak se to píše a které není zrovna běžně vidět, nebo jsem slepá![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
29. 12. 2008 15:49
Tak jsem si to dneska doma vyzkušel udělat a je to vynikající a jednoduchý
akorát sem to možná trošku přehnal s tim octem
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
24. 10. 2008 08:28
Čatní môžete ako studenú korenenú omáčku použiť v podstate všade tam, kde by ste použili horčicu. Ku grilovanému, pečenému mäsu, k údeninám, k teplým, ale aj studeným mäsám.
23. 10. 2008 18:49
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
23. 10. 2008 18:30
Evičko - nám to nejvíce chutná ke grilovanému masu
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
23. 10. 2008 18:30
no určitě zázvor taky dělá dobře.
A jinak Evičko jako příloha k jakémukoliv masu a i třeba k obyčejnému párku nebo klobáse místo hořčice. Já tím třeba pečený plátek obložím, navrším a pak už jen přílohu. Je to výborná obměna. Jinak Maris má pravdu, těch variací je ....... a můžete to vlastně udělat z čehokoliv. ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: čatní z jablek čatní k masu jablkove chutney čatný z jablek jablkové čatní-recepty čatní z rajčat a jablek jablkový ocet jablečné čatní jablecne chutney jablečné čatný cuketové čatní k čemu čatní jablkové zavařeniny cesnekove catni chutney z jablek chatní z jablek chatny z jablek recept na čatní z jablek částní z jablek jak se dela catni
Suroviny: jablko, cibule, česnek, ocet, cukr, sůl, skořice, koření kari, chilli
Jablkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Av
19 názorů