Jablkové čatní

maris Kuchařka: maris

Zavařeniny 16 názorů

Suroviny

1 kg oloupaných jablek
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 hrnek octa
1 hrnek cukru
2 lžičky soli
1 lžička skořice
1 lžička kari
1/2 lžičky chilli
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme, cibuli a česnek nasekáme na jemno. Vše dáme do kastrolu a rozdusíme. Přidáme ocet, cukr, koření a povaříme ještě cca 10 minut.

  2. Horké plníme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

    1 hrnek = 1/4 l

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 163 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkové čatní

  • maris maris(autorka receptu)

    lenka0: Leni, nemám vyzkoušeno, určitě ale uchovávat v ledničce, je tam sice ocet - ten konzervuje, ale viděla bych to na maximálně týden - já jsem v tomhle ale možná až moc úzkostlivá:-8, těší mě, že vám chutná:-)

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    Je to výborné,ale má dotaz jak dlouho to můžu uchovat,když se to nezavařuje?

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Mám další várku, sice upravenou dle našich chutí, ale je to:yes:

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Včera jsem toto čatní dělala a přijde mi moc dobré. Jen půl lžičky chilli je na mě moc, příště musím dát míň. Ale chlapům to bude chutnat. Taky doporučuju dát tak poloviční dávku octa. Každopádně díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Už na tom pracuji:-!, je to a hlavně vypadá velice :-p a víte, proč, že si to sama dusím, pak si nandám do skleniček a pak jenom "bužírujeme";-):-p

    Odpovědět

  • kecinka kecinka(neregistrovaná)

    Musela jsem vyzkoušet a musím říct, že je to moc super, sice místo kari jsem měla jen kurkumu a místo chilli jsem dala jen papriku, nejíme moc ostré i tak to bylo moc vynikající. Doporučuji všem, co neví co s kyselejšími, nebo jinak nekonzumovatelnými jablky :o))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A tady díky podobným receptům vidím zase jinou variantu:-O a taky zajímavou! Dokonce bych řekla, že je trochu přijatelnější, než od Terezky, protože tady není to kaenské koření, nebo, jak se to píše a které není zrovna běžně vidět, nebo jsem slepá:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Kabis Kabis(neregistrovaný)

    Tak jsem si to dneska doma vyzkušel udělat a je to vynikající a jednoduchý:-)) akorát sem to možná trošku přehnal s tim octem :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Čatní môžete ako studenú korenenú omáčku použiť v podstate všade tam, kde by ste použili horčicu. Ku grilovanému, pečenému mäsu, k údeninám, k teplým, ale aj studeným mäsám.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • maris maris(autorka receptu)

    Evičko - nám to nejvíce chutná ke grilovanému masu;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    no určitě zázvor taky dělá dobře.:yes: A jinak Evičko jako příloha k jakémukoliv masu a i třeba k obyčejnému párku nebo klobáse místo hořčice. Já tím třeba pečený plátek obložím, navrším a pak už jen přílohu. Je to výborná obměna. Jinak Maris má pravdu, těch variací je ....... a můžete to vlastně udělat z čehokoliv. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Evicka Evicka

    K čemu to děvčata baštíte,ke klobáse??:-O :-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    spagetka - ono je hodně variací, záleží na chuti. Já se chystám, že příště dám o něco méně octa a přidám vymačkanou šťávu ze zázvoru. S hřebíčkem je to taky moc dobré:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    samozřejmě umleté nebo rozdrcené najemno :-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: čatní z jablek čatní k masu jablkove chutney čatný z jablek jablkové čatní-recepty čatní z rajčat a jablek jablkový ocet jablečné čatní jablecne chutney cuketové čatní jablečné čatný k čemu čatní jablkové zavařeniny cesnekove catni chutney z jablek chatní z jablek chatny z jablek recept na čatní z jablek částní z jablek jak se dela catni

Zapomněl/a jsem heslo