Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,52 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměr surovin je orientační, můžeme upravit dle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2014 14:57
tejaja: Já tím tvrdým rohlíkem projedu po mase mlínek, aby mě neošidil o maso
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 11. 2014 13:58
Mletý jehněčí miluju, dělám z něj ráda čevapčiči, to je úplně lahůdkový.![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
18. 11. 2014 13:54
cathleen: absolútne súhlasím, niet k tomu čo dodať. ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
18. 11. 2014 13:38
tejaja: totéž jako ty - chci vědět, že jím opravdu jehněčí, máme ho rádi. (Zrovna tak moc nechápu postupy přípravy třeba ryby, kdy ji -naložíme, namoříme, něčím pokapeme atd. - aby nebyla cítit rybinou. Proč tedy lidi kupují rybu?)
18. 11. 2014 13:20
Ja mám práve rada, keď jahňacina vonia a chutí ako jahňacina. ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Myslím, že každá potravina má mať svoju chuť a vôňu, ktorá sa koreninami má podporiť, nie prebiť.
Kupujeme na jeseň jahňa z domáceho chovu už niekoľko rokov a nedám naň dopustiť. Fašírky som ešte nerobila, ale čo nebolo, môže byť.
Recept sa mi páči, len namiesto strúhanky sme zvykli akékoľvek fašírky nastavovať namočenou a vyžmýkanou žemľou alebo diétnym suchárom. Ale to je vec zvyku. Díky za recept. ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Dávam s radosťou 1. bod.
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 19 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 6 hodinami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 6 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 7 hodinami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 8 hodinami
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 10 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 11 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 13 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 14 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí sekaná jehněčí karbanátek jehněčí karbenátky karbanátky z jehněčího masa sekaná z jehněčího masa karbanátky z jehněčího sekaná z jehněčího jehněčí čevabčiči karbenátky z jehněčího jehněči sekaná recept jehnecikarbanatky sekaná jehněčí karbenatky z jehněčího masa jehněčí na sekanou skopové karbanátky karbanátky ze skopového masa jehněčí maso sekaná recept na karbanátky z jehněčího masa karbanatky z jehňat recept karbenátky z jehněčí
Suroviny: maso jehněčí, sůl, pepř mletý, strouhanka, česnek, tymián, vejce
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
5 názorů