Masová sekaná v tukové bláně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Mleté maso 10 názorů

Suroviny

500 g mletého masa mix vepřovo-hovězí
2 celá vejce
koření na mletá masa
1 lžička mleté papriky
3 stroužky česneku
vepřová tuková blána (bránice)
majoránka
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu.

  2. Vytvoříme tzv. "šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou.

  3. Pečeme bez podlévání cca 45 minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva ( rohlíků nebo strouhanky - proto v názvu masová)

Poznámka

Vepřová tuková blána je výborná, jelikož Vám sekaná nepopraská, drží tvar a není potřeba se o ni během pečení starat, protože se díky bláně sama promašťuje během pečení. Já ji mám od řezníka - stačí se s ním domluvit. Je dobré si ji nařezat na potřebné kusy a před zmrazením pořádně proprat. v octové vodě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masová sekaná v tukové bláně

  • Klára Tomášů Klára Tomášů(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Za bránci je to často chybně považováno, nicméně, snad všichni víme, že bránice je orgán- sval, jen to nekoho hned netrkne, protoze nad tim nepřemýšlí...:-) nicméně je to pobřišnice, která právě pár orgánů drží tam, kde mají bejt..:))) ...a když si nebudete pamatovat, vždycky stačí říct tukovou síťku, blánu, košilku..:)))))

    Odpovědět

  • voduska voduska

    už jsou v troubě dvě šišky...dovnitř jsem dala vejce natvrdo, kapii, kousek uzeného...bránice bezva věc, krásně to drží pokupě...snad nepraskne....semtam nato kouknu...ale jak je výše psáno bránice sekanou sama promašťuje...

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Sekačka je nádherná a k nakousnutí.:-p:-p:yes: Blánu mají v Makru.Moc vítám,že je sekaná bez strouhanky .:-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jééžišku:-O:-O:-Oco jsem komu udělala:-O:-?:-?Colombo potřetí:-O:-!:-p;-):-D:-D:-D
    jdu raději spát:-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Colombo, kde v Brně tu blánu kupuješ?

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Asi to tak bude !!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Colombo :yes::yes: Sekanou v této bláně prodávají u nás v řeznictví pod názvem "Babiččina sekaná". Ta tvoje vypadá opravdu báječně.:-p +;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych řekla, že pokud se nemýlím, tak Colombo myslí tukovou blánou bránici, neboli "košilku", jak to tady někdo zmiňoval. Nebo se pletu, Otíku?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Páni, ta sekaná vypadá skvěle:yes::yes::-p A také krásná fotka:yes: ..Po té tukové bláně se opravdu pozeptám. A bodík je jasný:yes:1.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    S blánou jsem se tedy ještě nesetkala, ale asi to bude dobrý pomocník, musím mrknout, co to je.;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sekaná v bránici veprova sekana babiččina sekaná sekaná babičina sekaná blana na sekanou babiččiny recepty sekaná domácí sekaná v branici domácí sekaná jak od řezníka domácí vepřová sekaná sekaná bez strouhanky sekana v necu vepřová sekaná recept výborná sekaná babiččina sekaná z mletého masa recept vepřová blána sekaná bez rohlíku babiččina sekaná recept sekaná pečená v bláně recept na sekanou

Zapomněl/a jsem heslo