

Kapustové karbanátky
Suroviny
- 1 větší kapusta
- 1-2 vejce
- cca 4 stroužky česneku
- trochu pepře
- sůl
- strouhanku na zahuštění
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Kapustu uvaříme.
Vychladlou umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, koření, česnek a strouhankou zahustíme.
Pokud máme, můžeme přidat i třeba květák, mrkev..taky uvařené.
Tentokrát jsem přidala i kousíček uzeného, ale nemusí být, pokud nemám, nedám.
Zpracujeme v tuhou hmotu a necháme asi 30 minut v lednici.Potom namočenou rukou ve studené vodě tvoříme placičky, které obalíme ve trojobalu a usmažíme.
Jako příloha můžou být brambory nebo i chleba, ale samotné jsou také dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustové karbanátky
-
-
Přidávám foto. Mám malinko jiný postup a obalené je mám v kukuřičné strouhance. Jsou skvělé
-
rusovlaska.e: super,děkujuuu
-
bodík je doma přidala jsem trochu anglické koření jsem použila česnek, pepř a konečně můžu do stálého jídelníčku zařadit jídlo bez masa
-
taky dělávám kapustové karbanátky,je to dobrota.
+1
-
Miluju kapustové karbanátky s mletým masem i bez masa
-
-