Jehněčí výpečky

kedlubna Kuchař:

Jiné maso 3 názory

Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

600 g jehněčího masa
silný zeleninový vývar
citron
3 stroužky česneku
500 ml bílého vína
tymián
4 lžíce olivového olej
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule).

  2. Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem.

  3. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy.

  4. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu, snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl).

  5. Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal.

  6. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno.

  7. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme.

  8. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme.

  9. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří.

  10. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jehněčí výpečky

  • max max(neregistrovaný)

    parada:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    No teda já hledím jako Jana Remková;-)tzn jako"puk":-Dmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotu:-p:yes:která za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádný:-OTakže Šárko,dneska bodík za príma recept:-p+2:yes:a v pondělí fotky;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo