Jehněčí výpečky

kedlubna Kuchař:

Jiné maso 3 názory

55

Suroviny

600 g jehněčího masa
silný zeleninový vývar
citron
3 stroužky česneku
500 ml bílého vína
tymián
4 lžíce olivového olej
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule).

  2. Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem.

  3. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy.

  4. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu, snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl).

  5. Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal.

  6. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno.

  7. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme.

  8. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme.

  9. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří.

  10. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí výpečky

  • max max(neregistrovaný)

    parada:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    No teda já hledím jako Jana Remková;-)tzn jako"puk":-Dmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotu:-p:yes:která za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádný:-OTakže Šárko,dneska bodík za príma recept:-p+2:yes:a v pondělí fotky;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jehněčí recepty jehněčí recepty z jehněčího masa jehněčí maso recepty recepty z jehněčího recepty jehněčí jehněčí recept recepty jehněčí maso recepty na jehněčí recept na jehněčí maso recept jehněčí recepty na jehněčí maso vepřové výpečky recept jehneci maso recept vepřové výpečky jehneci gulas jehneci maso jak připravit jehněčí maso jehněčí se zelím kančí výpečky

Zapomněl/a jsem heslo