Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2017 19:09
Myslím na vrchu těch větviček
7. 6. 2017 19:05
Dobrý den,chci se zeptat,dnes jsem slevala sirup,ale na vrchu se zacala delat pliseň to uz je asi na vyhozeni ze
7. 6. 2017 16:01
Marie: Jak se dělá bezový sirup. Bez přidání vody? Ten smrkový mám už hotový a za chvíli začne kvést bez. Také bych zkusila jitrocelový. Děkuji
6. 6. 2017 21:20
Roman: Je potřeba postavit sklenice na slunce, cukr se rychleji rozpustí a konzervuje. Kvasit by to nemělo. Pokud to kvasí, můžete to vyhodit, bohužel.
6. 6. 2017 21:00
Roman: tak to pozorujte co to bude dělat dál,to se mi ještě nestalo,aby to nezačalo kvasit,to by nebylo dobré,má to macerovat!!!!!
6. 6. 2017 19:13
Dobrý den,
naložil jsem dvě 5-ti litrové láhve podle receptu. Trochu jsem víc přisladil, protože celkem do jedné láhve mi vyšel jeden kilogram cukru. Zatáhl celofanem, zagumičkoval a po týdnu se u jedné láhve začalo nafukovat celofanové víčko? Nějaké info proč? Dělám to letos poprvé.
naložil jsem dvě 5-ti litrové láhve podle receptu. Trochu jsem víc přisladil, protože celkem do jedné láhve mi vyšel jeden kilogram cukru. Zatáhl celofanem, zagumičkoval a po týdnu se u jedné láhve začalo nafukovat celofanové víčko? Nějaké info proč? Dělám to letos poprvé.
5. 6. 2017 21:30
bystrouska: Vladi, někdy musí člověk i předstírat, aby dosáhl svého že ?
5. 6. 2017 20:52
Sirup si pamatuji z dětství hrozně moc mi chutnal a tak mě pořád něco "bolelo". Letos ho moje maminka dělala pro svá pravnoučata, děti mého syna. Tak to si děcka pochutnají a já asi taky budu občas "nemocná" .
5. 6. 2017 13:01
už ho mám hotový a je výborný,mám chronické bolesti zad tak snad pomůže
4. 6. 2017 12:59
Marie_9: Marie, nemáš zač děkovat, jsem ráda, že sis recept vybrala a ať se sirup povede
4. 6. 2017 11:29
Dnes jsem výhonky naložila a již se macerují. Jsem ráda za tento recept. Děkuji.
29. 5. 2017 19:00
Zuzík: Cukor pomáha "vytiahnuť" z výhonkov miazgu (šťavu).
29. 5. 2017 10:55
Zuzík: Zuzanko, to záleží na tom, jak máte rádi sladké, ale mě by ty 2 lžíce stačily. Já si vezmu cukr do dlaně a posypu
28. 5. 2017 23:08
Chtěla bych se zeptat, kolik dát cukru. Dnes jsem ho dělala a každé proložení jsem posypala dvěmi lžícemi cukru. Stačí to, nebo mám ještě dodatečně přidat? Děkuji
27. 5. 2017 09:07
Alena Marova: Alenko, s tím nemám žádnou zkušenost, ale já bych to nepila. Tak jak kvasí ve sklenici, tak by kvasila v těle, i když ta šťáva může mít bublinky jako šampaňský Já za sebe bych to vylila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 10 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chutná smrk? Z jeho výhonků vyrobíte skvělé želé, ale i zázračný sirup
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů