Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Suroviny
Porce: 2,25 l hotové směsi
Nutriční hodnoty
Energie | 26 680 kJ / 6 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 416,00 g |
Tuky | 523,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vyzkoušela jsem domácí hovězí v pomalém i tlakovém hrnci.
Chuťově jsou obě verze k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2017 11:00
Anna Kocikova:
Citujete![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
No, ten citát má cosi do sebe, že
leč už zítra málokdo pochopí wcg
Citujete
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
No, ten citát má cosi do sebe, že
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
11. 2. 2017 10:53
Doma sme mali kuchtu ešte z Maďarska, to som chodila niekede na SVŠ-ku (alebo ešte na základku?). Keď som sa vydala, kúpila som kuchty dve, rôzneho objemu. Používam často, Na rôzne potraviny. Nikdy sa nič nepripálilo, ono to chce trocha praxe, koľko tekutiny do nej dám, aby sa mäso (alebo iný pokrm) dusilo, nie varilo a pritom sa nič nepripálilo.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
11. 2. 2017 10:48
casino: cituji
Proč neponechat na kuchtíkově vůli, zda se bude s něčím kuchtit a paplat, či zda použije hotový produkt, že?
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
7. 2. 2017 19:03
hosta:
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno
ale psiska tentokrát ostrouhala
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
7. 2. 2017 18:55
casino: ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Máte můj obdiv, že jste to zkusil a je fajn, že to funguje i se syrovým sádlem
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
7. 2. 2017 17:37
casino: ale vida - to je zajímavé
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
7. 2. 2017 16:34
Jak níže napsali, tak udělali![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice
Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne
a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Zkrátka, je to fajne
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
6. 2. 2017 16:23
mysulka: Děkuji
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
31. 1. 2017 21:14
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 1. 2017 16:27
Děkuji,že jste receptu věnovali pozornost
Děkuji za komentáře,připomínky i hodnocení![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 1. 2017 19:47
Nostalgické vzpomínky, vypadá to hodně lákavě, už mám uloženo![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
28. 1. 2017 13:15
casino: No, zkusit to můžete, Vy máte pokusy rád, tak do toho
Asi to bude, jako byste dělal kližku zároveň s hodně tučným bůčkem. Já raději každé zvlášť.
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
28. 1. 2017 12:49
zizala:
No, já taky ne
(ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
No, já taky ne
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 1. 2017 12:37
casino: Neumím si představit na syrovém sádle konfitovat maso, ale můžete to zkusit a podat raport
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 1. 2017 10:28
hosta:
Jj, už to vidím na 3. fotce![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
Jj, už to vidím na 3. fotce
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 5 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno před 15 hodinami
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Právě bylo uvařeno:
Brynzové halušky II
Jan Nemec uvařila před 9 minutami
Meruňkový koláč
kimlo uvařila před 17 minutami
Grilované kuře plněné chlebovo-sýrovou nádivkou
kimlo uvařila před 20 minutami
Výborná fazolová polévka
kimlo uvařila před 23 minutami
Hlíva na paprice
Sassa uvařila před 44 minutami
Kynutý meruňkový táč
Zuzana1978 uvařila před 1 hodinou
Borůvkový koláč
poirotka uvařila před 1 hodinou
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Pizza jako z pizzerie
jaluma36 uvařil před 3 hodinami
Bramboračka s čerstvými houbami
mibrix uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: hovězí ve vlastní štávě hovězí ve vlastní štávě recept hovezi na stave hovězí maso na stave hovězí maso ve vlastní štávě hovězí maso ve vlastní šťávě recept hovězí ve vlastní štavě recepty hovězí kostky ve vlastní šťávě hovězí ve vlastní šťávě - recepty hovězí maso v papiňáku hovězi na vlastni šťávě recept na hovězí ve vlastní šťávě zavařené hovězí maso recept hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept hovězí sádlo hovezi na stave recepty recept hovezi ve vlastni stave zavařené hovězí maso hovezí ve vlastní štave hovězí maso ve vlastní štáve recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, vývar hovězí, sůl
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
25 názorů