Rizoto s hovězím masem ve vlastní šťávě

Pajaja Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut 5 porcí Hovězí maso 8 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 hovězí maso v konzervě
Nyní v akci
cibule
Nyní v akci
sůl
pepř
barevné papriky (žlutá, zelená. . .)
1 rajče
zelený hrášek (já na něj zapomněla :-( )
5 lžic kečupu
100 g uzeného eidamu
2 hrnky oprané rýže
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme celou konzervu masa, které vařečkou rozmělníme.

  2. Lehce osolíme, opepříme a orestované maso podlijeme trochou vodou. Přiklopíme pokličkou a po 5 minutách přidáme na proužky nakrájené papriky a rajče. Opět přiklopíme a dusíme, až papriky změknou. Pak ochutíme kečupem.

  3. Mezitím si uvaříme tak napůl rýži (cca 15 minut).

  4. Potom zcezenou rýži přidáme k masovému základu a dobře promícháme.

  5. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a znovu celé promícháme.

  6. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

  7. Podáváme s okurkou, okurkovým nebo rajským salátem.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto s hovězím masem ve vlastní šťávě

  • Karla Karla

    dobrota:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    fazolka2009: Určitě by nebylo na škodu. Zkus i s mletým. Já tak někdy dělám i francouzské brambory, nejen s uzeninou, ale právě s mletým masem. . . Proč ne? ;-)

    Odpovědět

  • fazolka2009 fazolka2009

    Vypada lakave, jen co pouzit misto konzervy mlete maso?

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    yanull, moje mamka to tak dělá s tou nevařenou rýží, já se toho bojím, aby se určitě udělala. . . Ale zkusím tedy. ;-) děkuji

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Pavli, je to výborná rychlovka, ;-):-p už jsem ji také v časové tísni využila, zkus to někdy udělat s nevařenou rýží vše najednou v troubě, to se mi zdá ještě lepší. :yes:+4

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Holky, děkuji, vy mě vždycky potěšíte. . . :-8:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pajajo, to rizoto vypadá moc pěkně a vlhce, nebude to žádná sušinka co lítá rýže z úst:-D a takové my rádi:-p Jen dávám navrch ještě nastrouhaný tvrdý sýr, ale je fakt, že být nemusí. Tohle je dobrá rychlovka, když přijdeš z práce a honem něco k večeři;-) Dávám ti 1. bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Podobně jsem rizoto už dělala a rodince chutnalo.:yes:+2

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo