

Základní nálev na hovězí maso
Suroviny
- Množství je na 1 kg hovězího masa:
- 5 dkg cibule
- 5 dkg celeru
- 3 dkg mrkve
- 2 dkg petržele
- 2 dkg cukru
- 4 dkg oleje
- 10 zrnek nového koření
- 5 zrnek celého pepře
- trochu saturejky
Postup přípravy receptu
Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme.
Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny.
Důkladně propracujeme rukama, aby zelenina pustila šťávu.
Připravené maso pečlivě potřeme směsí a obložíme po celé ploše.
Uložíme do ledničky nejméně na 1 den. Poté dále zpracováváme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Základní nálev na hovězí maso
-
Dnes sme to mali na obed, vrelo doporučujem, nemalo to chybu
-
hovezi se prece nesoli!
-
Já takovýhle nálev nedělám, dávám sůl a trochu octa. Tady je jenom cukr, tak nevím jestli to tak má být. Maso než jsem dala do nálevu jsem dost okořenila a i ten nálev jsem trochu osolila a přikyselila.