Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 30min. 3 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

300 g hovězího masa předního
1 polosuchá ostravská klobása (papriková, ostravská...)
1 balíček kysaného zelí bílého
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžička uzené mleté papriky (může být i normální)
1 stroužek česnek
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
cukr krystal
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.

  2. Jakmile začne pouštět vlastní šťávu, přidáme kolečka klobásy a nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vše zasypeme kmínem, paprikou, vmícháme propláchnuté zelí bez nálevu a podlijeme cca 1dcl vody.

  3. Osolíme a osladíme dle chuti, papiňák zavřeme a dáme na střední plamen. Jakmile se pojistka uzavře a začne prudce syčet, zmírníme na minimum a necháme 20 minut dusit.

  4. Poté odstavíme z ohně, 10minut necháme ještě zavřené "dojít" a poté podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami.

Poznámka

Hledala jsem tu nějakou podobnou úpravu, kam bych vložila fotku pro radost, ale nenašla jsem...tak vkládám jako samostatný recept.

Šlo o velmi rychlou improvizaci, než se uvařila příloha, bylo maso i zelí krásně měkké a hladový potomek mi odpustil i včerejší ponocování a dnešní bojkot kuchyně :)

Příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/21658-maslove-stou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

  • isindy isindy(autor receptu)

    Anna Kocikova: už jsem plotýnku vypustila, to byla fakt blbá formulace :-O...asi mi zaspala i ta poslední mozkobuňka :-8:-8:-8:-D dík za upozornění :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jsem "magor a milovník"vaření v papiňáku;-):-DRecept se mi velmi líbí:-p+5:yes:jen na plotýnce určitě nepůjde rozpustit sádlo,ani osmahnout cibulka-je-li myšlena podložka do papiňáku:-8Ti,co to neznají,budou určitě tápat;-):-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    děkuji :-K nechtělo se mi dneska stát u sporáku a tahle bašta byla hotová za chvíli skoro sama :-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to svěle:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • savlinka savlinka

    tož já jsem JANA:-)):-)):-)) ...ale bašta vyapdá úžasně:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: vařené hovězí maso v papiňáku jak dlouho dusit hovězí maso jak dlouho dusit zelí jak dlouho dusit zelí vařit zmrzlé maso zmrzlé zelí jak vařit hovězí přední hovězí v papinaku hovězí přední v papinaku hovězí se zelím hovězí maso se zelim jak dlouho dusit kysané zelí zelí v papináku můžu vařit zmrzlé maso hovězí maso a zelí zmrzlé maso jak dusit hovězí hovězí na zelím hovězí maso na zelí hovězi na zeli recept

Zapomněl/a jsem heslo