Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení
![Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/9/8812-200-100.jpg)
Majonéza neboli majolka se dle norem vyrábí z vaječných žloutků, rostlinného oleje, octa a soli. Domácí majonézu ale můžete vylepšit o bylinky nebo třeba česnek podle toho, k čemu budete majonézu podávat. Majonéza je také skvělá na zjemnění kynutého těsta na sladké i slané pečení.
Výroba domácí majonézy
Nejjednodušší domácí majonéza je emulze vzniklá šleháním vaječných žloutků, oleje a trochy soli. Čím déle směs šleháte, tím víc je majonéza nadýchaná a jemná. Čarovat se dá s přísadami, použít můžete třeba mléko nebo – nejlépe domácí – hořčici.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 19 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přečtěte si Zobrazit více