Domácí majonéza

mardosa Kuchařka:

Doba přípravy: 1 minuta PT0H01M Studená kuchyně 49 názorů

Přidat další fotografii
513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

vejce
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Klepneme do hrníčku vejce, přdáme trochu soli a pepře a mixérem mixujeme na největší obrátky a přikapáváme olej. Majolka nám bude houstnout, dokud budeme přikapávat olej, tak nám bude majolka přibývat a houstnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí majonéza

  • like.kesidy like.kesidy

    Je super díky za inspiraci :-p

    Odpovědět

  • veverka amanda veverka amanda

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    Do úzké nádoby od ponorného mixeru vše naházím (někdy i bílek) rovnou naleji i všechen olej a pomalu dám mixer až na dno, začnu mixovat a po pár vteřinách pomalu táhnu mixer nahoru. Majolka® je vždy super hustá. (Vajíčko, hořtice, sůl, pepř, cukr, worcestrová,ocet a olej)

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Hrubka sem-hrubka tam s majonézou hodně věcí udělám.:-p
    Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
    tu nemám chybu ;-).

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    opravte si hrubky ..................... jinak super

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Domča:jedno stačí

    Odpovědět

  • Domča Domča(neregistrovaná)

    Kolik vajec?

    Odpovědět

  • Pavlínka Pavlínka(neregistrovaná)

    Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixérem:-) Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkám:-p Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERU:-K:yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

    Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: To není receptem, ale olejem. Pozor na to, dělám domácí majonézu vždy, nekupuji ji v obchodě a mám vyzkoušeno, že např. ze slunečnicového oleje z Globusu (té jejich značky) to neuděláte, stejně tak z oleje Brölio. na domácí majenézu doporučuji použít slunečnicový vegetol, z toho to půjde určitě. Jiank ještě pozor na to, olej musíte opravdu "kapatů nikoliv lít, jako když lijete z láhve na pánev.

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ladislava:ne,dělám to jen z domácího.......a vždy krásně husté.Olej přikapávat pomalinku a mixér naplno

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo