Domácí majonéza

mardosa Kuchařka:

Doba přípravy: 1 minuta Studená kuchyně 47 názorů

Přidat další fotografii
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

vejce
Nyní v akci
olej
Nyní v akci
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Klepneme do hrníčku vejce, přdáme trochu soli a pepře a mixérem mixujeme na největší obrátky a přikapáváme olej. Majolka nám bude houstnout, dokud budeme přikapávat olej, tak nám bude majolka přibývat a houstnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí majonéza

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    Do úzké nádoby od ponorného mixeru vše naházím (někdy i bílek) rovnou naleji i všechen olej a pomalu dám mixer až na dno, začnu mixovat a po pár vteřinách pomalu táhnu mixer nahoru. Majolka® je vždy super hustá. (Vajíčko, hořtice, sůl, pepř, cukr, worcestrová,ocet a olej)

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Hrubka sem-hrubka tam s majonézou hodně věcí udělám.:-p
    Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
    tu nemám chybu ;-).

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    opravte si hrubky ..................... jinak super

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Domča:jedno stačí

    Odpovědět

  • Domča Domča(neregistrovaná)

    Kolik vajec?

    Odpovědět

  • Pavlínka Pavlínka(neregistrovaná)

    Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixérem:-) Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkám:-p Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERU:-K:yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

    Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    mardosa: To není receptem, ale olejem. Pozor na to, dělám domácí majonézu vždy, nekupuji ji v obchodě a mám vyzkoušeno, že např. ze slunečnicového oleje z Globusu (té jejich značky) to neuděláte, stejně tak z oleje Brölio. na domácí majenézu doporučuji použít slunečnicový vegetol, z toho to půjde určitě. Jiank ještě pozor na to, olej musíte opravdu "kapatů nikoliv lít, jako když lijete z láhve na pánev.

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ladislava:ne,dělám to jen z domácího.......a vždy krásně husté.Olej přikapávat pomalinku a mixér naplno

    Odpovědět

  • Ladislava Ladislava(neregistrovaná)

    Tak stejný problém jako šmudla,ani náhodou,už to dělám ze třetího vajíčka,asi se tam nesmí dávat domácí,ale jen kupovaná!!!!Prostě to nejde,jen nějaká břečka,vhodná do WC.Škoda!!!;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Miska: celé vejce. No olivový olej má specifickou chuť, dá se použít, já osobně upřednostňuju slunečnicový, takže záleží na jazýčku ;-);-);-)

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo