jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Domácí majonéza

Domácí majonéza
nahoru
Domácí majonéza
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Studená kuchyně

Doba přípravy Doba přípravy: 1 minuta

Suroviny:

vejce
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

Klepneme do hrníčku vejce, přdáme trochu soli a pepře a mixérem mixujeme na největší obrátky a přikapáváme olej.

Majolka® nám bude houstnout, dokud budeme přikapávat olej, tak nám bude Majolka® přibývat a houstnout.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí majonéza"

autor: Vašek (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2015 16:44:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do úzké nádoby od ponorného mixeru vše naházím (někdy i bílek) rovnou naleji i všechen olej a pomalu dám mixer až na dno, začnu mixovat a po pár vteřinách pomalu táhnu mixer nahoru. Majolka® je vždy super hustá. (Vajíčko, hořtice, sůl, pepř, cukr, worcestrová,ocet a olej)

autor: Irena (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.09.2015 12:59:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrubka sem-hrubka tam s majonézou hodně věcí udělám.smajlik
Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
tu nemám chybu smajlik.

autor: Maryla337
vloženo: 30.04.2015 15:18:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

opravte si hrubky ..................... jinak super

autor: mardosa
vloženo: 15.05.2014 20:26:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Domča:jedno stačí

autor: Domča (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2014 20:22:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik vajec?

autor: Pavlínka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 13:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixéremsmajlik Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkámsmajlik Děkujismajlik

autor: Zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2013 15:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERUsmajliksmajlik

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

autor: spagetka
vloženo: 19.10.2013 17:24:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:20:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

autor: mardosa
vloženo: 19.10.2013 17:17:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:12:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: To není receptem, ale olejem. Pozor na to, dělám domácí majonézu vždy, nekupuji ji v obchodě a mám vyzkoušeno, že např. ze slunečnicového oleje z Globusu (té jejich značky) to neuděláte, stejně tak z oleje Brölio. na domácí majenézu doporučuji použít slunečnicový vegetol, z toho to půjde určitě. Jiank ještě pozor na to, olej musíte opravdu "kapatů nikoliv lít, jako když lijete z láhve na pánev.

autor: mardosa
vloženo: 19.10.2013 15:14:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ladislava:ne,dělám to jen z domácího.......a vždy krásně husté.Olej přikapávat pomalinku a mixér naplno

autor: Ladislava (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2013 14:59:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak stejný problém jako šmudla,ani náhodou,už to dělám ze třetího vajíčka,asi se tam nesmí dávat domácí,ale jen kupovaná!!!!Prostě to nejde,jen nějaká břečka,vhodná do WC.Škoda!!!smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.05.2013 16:58:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miska: celé vejce. No olivový olej má specifickou chuť, dá se použít, já osobně upřednostňuju slunečnicový, takže záleží na jazýčku smajliksmajliksmajlik

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2013 16:55:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cele vejce?? nebo jen zloutek? a dulezita otazka ... mohu pouzit olivovej olej???

autor: Lojzinkaa
vloženo: 05.04.2013 20:35:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobrá,dnes jsme zkoušelysmajlik

autor: Věra-Marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2013 18:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedla se jen z celeho vejce žloutek sám nefunguje.

autor: andilec
vloženo: 01.04.2013 17:17:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky, majonéza je hned hotová, dávám bodík. smajlik

autor: zdenislav (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.12.2012 15:34:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pohoda :) Dal sem žloutky do misky, trochu osolil, vzal mixér začal mixovat a pomalu přilejval olej. vono to tak měnilo barvu a houstlo asi trochu. pak sem přestal ochutnal a dobry :) obojí (žloutky i olej) sem nechal od rána stát na stole aby se to zahřálo na stejnou teplotu.

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2012 14:46:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušela jsem recept od Veroniky 1989 a holky....můžu doporučit, je to fakt bomba a supr rychlý. Verčo díky smajlik

autor: Jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2012 10:28:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hlavne ingredience musí mít pokojovou teplotu.

autor: I . Smrkovskij (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2012 10:50:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musíš víc oleje a pomaličku přilívat anebo se podívej na You Tube , tam to uvidíš na vlastní oči , to prostě nejde neudělat smajlik

autor: josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2012 13:50:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tycovym mixerem jsme to zkousely 4 krat podle ruznych rad,olej jsme pouzily slunecnicovy 75-200 ml s 1 vejcem a nikdy to nezhoustlo.Vzdavame to.Děkujeme.

autor: mardosa
vloženo: 04.12.2012 11:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám z celých vajec,už léta a je výborná smajlik

autor: spagetka
vloženo: 04.12.2012 11:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla:já teda dělám majonézu jen ze žloutků a opravdu přikapávat olej, dokud nezhoustne, když tam dáte najednou moc, tak to jakoby zřídne, už se to nechytá.

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2012 11:27:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla: já myslím, že tam přijdou jen žloutky a ne celá vejce a ten olej (ne olivový!) se musí přilévat opatrně - skoro po kapkách.

autor: hk, (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 10:27:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2012 12:21:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, díky za skvělý recept na majonézu, právě jsem jí vyzkoušela a je výborná. Je to moje prvotina a už budu dělat jen domácí!!Ještě jednou děkuji smajlik a myslím, že se bude dcera oblizovat nad smažáčkem s tatarkou kterou z ní vytvořímsmajlik

autor: mardosa
vloženo: 04.08.2012 12:45:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aja 007:Tak to napište k receptu Veroniky.......smajlik

autor: aja 007 (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2012 12:14:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, dřív jsem majonézu i tatarku pouze kupovala, nedávno jsem vyzkoušela udělat domácí podle Veroniky 1989 a je úžasná, od té doby už žádnou nekupuji, moooc děkuji :)smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2012 11:09:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná..dělala jsem jí poprvé a hned se povedla a je v minutě hotovásmajlik
smajlik

autor: mardosa
vloženo: 30.06.2012 05:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina U.:Děkuji za krásnou reakci na recetpík,ale máte pravdu.Je to recept starý mnoho let,mnoho let jsem Majolku® nekoupila.....a slov babiček si važme,neb oni věděli jak na danou věc.smajliksmajlik

autor: Martina U.
vloženo: 29.06.2012 22:32:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla: Možná jsi dala málo oleje? Babička říkávala, že olej se má přidávat tak dlouho, dokud se spojuje se šlehanou hmotou. A když olej začne zůstávat nezašlehaný, stačí přidat pár kapek octa. Cituji babičku: "nechceš ž*rát olej, budeš ž*rát ocet".
Omlouvám se, pokud slovo zmíněné v citátu někoho pohoršilo, ale výstižněji to interpretovat neumím smajlik

autor: Ivana Hejskova (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2012 14:13:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za návod.Povedla se a je výborná.smajlik

autor: mardosa
vloženo: 23.05.2012 21:03:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla:vubec nevím co je špatně......smajlik

autor: šmudla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2012 20:01:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak škoda. druhý vejce jsem zkusila jinym mixérem a opět to jdu vylejt.smajlik

autor: šmudla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2012 19:52:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

co dělám špatně, že to nehoustne? snad domácí vajíčko je chybně?smajlik

autor: Helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2012 11:06:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji vsem za napaday.....jak dlouho muzu takto vyrobenou Majolku® skladovat???

autor: Dáša (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2012 20:05:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikDobrý den, tak jsem právě vyzkoušela podle Vaší rady ponorným mixérem a v tom poměru, kromě pepře.Snad během 5s byla hotová a VÝBORNÁ !!!smajlikMůžu začít dělat bramborový salátsmajlik.Moc mi to pomohlo.Dříve jsem jí dělávala žloutek a přikapávat olej a když už to vypadalo, že mmožství bude stačit, tak se mi srazila a mohla jsem začít znovusmajlik.Takže DOPORUČUJIsmajliksmajliksmajlik

autor: mardosa
vloženo: 02.10.2011 08:09:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani nemusí,já nikdy nemám stejnou teplotu a ještě se mě to nikdy nezdrclo.smajlik

autor: kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2011 22:55:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ještě se má přidat trošku octa, ale musí to mít stejnou teplotu, nebo se to zdrcne ;)

autor: mardosa
vloženo: 07.08.2011 19:02:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji,já ji už nekupuji .... no dlouho,netroufnu si to ani odhadnout.Je hned a hlavně si udělám množství,které potřebuji.smajliksmajlik

autor: od trouby
vloženo: 07.08.2011 18:34:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělá majonéza. Dělám ji takto drahně let k všeobecné spokojenosti. Příspěvek s ponorným mixérem je supr. Moje troška do mlýna je tedy bod. A jak už je na topreceptech zvykem, patří jak autorovi, tak diskutujícím.smajlik

autor: Barča (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2011 14:47:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko zkusila jsem to tím ponorným mixérem a byl oto během 5 sekund, poprvé v životě se mi povedla majonéza a skoro bez práce.

vloženo: 27.01.2010 18:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,tak ja taky přispěji se svojí troškou do mlýna.smajlik
Do nadoby v níž můžeme mixovat ponornym mixerem,nalejeme 200ml oleje,pridáme vajíčko,sůl,pepř.Mixujeme ode dna.Majolka® postupne od spodu houstne.Až když je hotová,přidáme trochu citronové šťávy.Pozor!-pokud přidáme citron rovnou,Majolka® bude řídká!-
Když přidáme trošku hořčice,najemno nastrouhané kyselé okurky a cibule,mame výbornou tatarku.smajlik

vloženo: 24.01.2010 15:01:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zase jedna majonéza a fakt vypadá skvěle. Človek nikdy neví, kdy zapomene koupit a pokud vím, po dochucení z toho je i tatarka. Díky, už je z čeho vybíratsmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

majonéza domácí majonéza recept majonéza domácí bez vejce recepty na majonézu recept na Majolku® recepty domácí majonéza domácí majonéza bez vajíčka výroba domácí majonézy domaci Majolka® domácí majonézy domácí majoneza jak udělat majonézu připrava domaci majonezy recepty majoneza majonéza domácí recept domací majonesa majonéza recept majonéza domácí jak udělat domácí majonézu domacimajoneza Majolka® recept domácí majonéza recept majoneza majonéza recepty Majolka® recept domácí výroba majonézy jak se dela majoneza recept na majonézu jak se dělá domácí Majolka® vyroba Majolky® recept domácí majonéza bez vajec jak se dela domaci majoneza jak se dela domácí majonezu příprava majonézy domácí majonéza bez vajec domácí mojonéza vyroba majonezy domácí Majolka® recept recept na domaci majonezu domácí majonéza recepty na domácí majonézu majonéza bez vajíček



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz