Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky
![Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/8/7765-200-100.jpg)
Když se řekne slanina, možná vám vytane na mysl pravá anglická snídaně, která je díky opečené slanině skutečně vydatná. Slaninu neboli špek budete potřebovat ke špikování masa, při výrobě masových rolád nebo třeba jako doplnění plněných bramborových knedlíků.
Výroba slaniny
Slanina se vyrábí z vepřového bůčku, hřbetu nebo kýty. Maso se na několik týdnů naloží do soli, která z něj vytáhne šťávu a zároveň ho zakonzervuje. Poté se slanina může ještě vyudit.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno před 14 hodinami
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Přečtěte si Zobrazit více