Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 33 názorů

Suroviny

cca 700 g jelení kýty vcelku ( Já jsem vytáhla nějaký špalík, spíš špičku, ani nevím, z čeho to bylo. Buď z mladého jelena nebo kančího selátka)
1 cibule
špek - pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku ( cca 100g)
sterilované drobné cibulky
snítka čerstvého tymiánu
8 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny
silný vývar nebo hovězí gelový bujón ( popř. demi glace)
200-250 ml černého piva ( používám Kozel)
2 polévkové lžíce sádla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky. Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko. Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 301 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ježkovi oči - tato nádhera mi téměř unikla:yes::-D velmi zdařilé:-p;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Neděkuj furt:-D, jsem ráda, že kolouch skončil v rukách skvělé kuchařky. Já děkuju za foto a jsem moc ráda, že jste si mlaskli;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Andrej, díky za výborný recept, opět jsi mě nezklamala, mlaskali všichni.. maso bylo tak měkké, že i když jsem ho krájela studené, úplně se rozpadávalo... ještě jsem přidala pár lžiček jeřabinového kompotu, prostě luxusní:yes: bodík už jsem dala, dnes jen foto a velké díky:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Samozřejmě ,že chutnalo bylo to vynikající. Maso jsem pekla v troubě a nezahušťovala jsem. Dančí je trošku jako hovězí takže z hovězího by to šlo také! Ale hovězí bych servírovala až na druhý den aby to provonělo. Upekla jsem víc než máš v receptu takže zbyde zítra na oběd. Určité to bude ještě lepší. Divočinu máme nejraději až na druhý den! :-D

    Odpovědět

  • Veronika Hrozna Veronika Hrozna(neregistrovaná)

    1974andrea:Nevystrkala,nenápadně při televizi jsem pípla,že jsem zapomněla na pivo. Nabídl se sám, že pro něj ráno zajde :-D,přesné jak jsem přepokládala! :yes: Ale mohlo to skončit všelijak,neboť pejsek ho stáhl a on s kapsou udeřil o roh domu a jedno pivo se rozbilo,:-(naštěstí koupil dvě!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maiva:Ivčo, děkuju:-K

    A všem ostatním taky za komentíky a hodnocení:-K:-K Pokud nemáte zvěřinu nebo ji nemáte rádi, jistě půjde i z hovězího;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Verčo, díky moc:-K, doufám, že chutnalo;-) Takže nakonec jsi manžela vystrkala pro pivo, jo?:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Fotečku jsem přidala !:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zvěřinu nemám, ale pěkný recept to je:-p+:yes:máš krásně prošpikované ,foto super - klasika jako vždy od Tebe:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    1974andrea: No, nic pošlu "posla" ráno pro pivíčko,co by pro ten svuj žaloudeček "nespáchal" ,že jo!:-D Zatím si to vklidu prošpikuju ! :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:To černý je sladší. Zkus kdyžtak červený víno;-) S tím to bude taky moc dobrý;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám na zítra dančí ,šlo by to i s obyčejným pivem nebo je fakt potřeba černé pivo ? Cibulky jsem koupila, na pivo jsem zapomněla. ;-(

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Andrejko, paráda. Zvěřina má mimořádně chutné maso a s touhle báječnou omáčkou to musí být:-p:-p

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Andrejko nádhera, jako vždy :yes: V mrazáku na mě taky čeká srnčí a chystám se na šípkovou :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Máš to krásný:-p:yes::yes:, já jen bych místo piva dala víno / ale to víš, že já s pivem nevařím;-):-)) /

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty ze zveriny zverina recepty kolouch se šípkovou omáčkou zvěřina na černém pivě recepty zvěřina kolouch zvěřina na šípkové omáčce recepty zveřina kolouch recepty jelen sika zverina zverina na cernem pivu zvěřina recepty jelen sika grilování recepty s koloucha recepty na zvěřinu zvěřina recepty kolouch špikované hovězí maso na pivě recept zvěřina kančí kýta na pivu zvěřinové recepty sika zverina recept kolouch na kořenové zelenině

Zapomněl/a jsem heslo