Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 33 názorů

Suroviny

cca 700 g jelení kýty vcelku ( Já jsem vytáhla nějaký špalík, spíš špičku, ani nevím, z čeho to bylo. Buď z mladého jelena nebo kančího selátka)
1 cibule
špek - pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku ( cca 100g)
sterilované drobné cibulky
snítka čerstvého tymiánu
8 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny
silný vývar nebo hovězí gelový bujón ( popř. demi glace)
200-250 ml černého piva ( používám Kozel)
2 polévkové lžíce sádla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky. Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko. Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ježkovi oči - tato nádhera mi téměř unikla:yes::-D velmi zdařilé:-p;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Neděkuj furt:-D, jsem ráda, že kolouch skončil v rukách skvělé kuchařky. Já děkuju za foto a jsem moc ráda, že jste si mlaskli;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Andrej, díky za výborný recept, opět jsi mě nezklamala, mlaskali všichni.. maso bylo tak měkké, že i když jsem ho krájela studené, úplně se rozpadávalo... ještě jsem přidala pár lžiček jeřabinového kompotu, prostě luxusní:yes: bodík už jsem dala, dnes jen foto a velké díky:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Samozřejmě ,že chutnalo bylo to vynikající. Maso jsem pekla v troubě a nezahušťovala jsem. Dančí je trošku jako hovězí takže z hovězího by to šlo také! Ale hovězí bych servírovala až na druhý den aby to provonělo. Upekla jsem víc než máš v receptu takže zbyde zítra na oběd. Určité to bude ještě lepší. Divočinu máme nejraději až na druhý den! :-D

    Odpovědět

  • Veronika Hrozna Veronika Hrozna(neregistrovaná)

    1974andrea:Nevystrkala,nenápadně při televizi jsem pípla,že jsem zapomněla na pivo. Nabídl se sám, že pro něj ráno zajde :-D,přesné jak jsem přepokládala! :yes: Ale mohlo to skončit všelijak,neboť pejsek ho stáhl a on s kapsou udeřil o roh domu a jedno pivo se rozbilo,:-(naštěstí koupil dvě!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maiva:Ivčo, děkuju:-K

    A všem ostatním taky za komentíky a hodnocení:-K:-K Pokud nemáte zvěřinu nebo ji nemáte rádi, jistě půjde i z hovězího;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Verčo, díky moc:-K, doufám, že chutnalo;-) Takže nakonec jsi manžela vystrkala pro pivo, jo?:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Fotečku jsem přidala !:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zvěřinu nemám, ale pěkný recept to je:-p+:yes:máš krásně prošpikované ,foto super - klasika jako vždy od Tebe:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    1974andrea: No, nic pošlu "posla" ráno pro pivíčko,co by pro ten svuj žaloudeček "nespáchal" ,že jo!:-D Zatím si to vklidu prošpikuju ! :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:To černý je sladší. Zkus kdyžtak červený víno;-) S tím to bude taky moc dobrý;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám na zítra dančí ,šlo by to i s obyčejným pivem nebo je fakt potřeba černé pivo ? Cibulky jsem koupila, na pivo jsem zapomněla. ;-(

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Andrejko, paráda. Zvěřina má mimořádně chutné maso a s touhle báječnou omáčkou to musí být:-p:-p

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Andrejko nádhera, jako vždy :yes: V mrazáku na mě taky čeká srnčí a chystám se na šípkovou :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Máš to krásný:-p:yes::yes:, já jen bych místo piva dala víno / ale to víš, že já s pivem nevařím;-):-)) /

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty ze zveriny zverina recepty recepty zvěřina kolouch recepty zveřina kolouch recepty jelen sika zverina zvěřina recepty jelen sika grilování recepty s koloucha zverina na cernem pivu zvěřina recepty kolouch špikované hovězí maso na pivě hovezi jako zverina kuchař vaněk špekáčky na pivu recepty ze zvěřiny-kolouch top recepty zvěřina koloušek na šípkové omáčce jídla ze zvěřiny kolouch recepty zvěřina sika zvěřina-sika kanour na sipkove omacce

Zapomněl/a jsem heslo