Postup přípravy
Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Krok 2: Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout. Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Moje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Nejnovější recepty
Muffiny s Nutellou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Přidáno před 9 hodinami
Salát Little Gem s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý salát z raného zelí
Přidáno před 10 hodinami
Salát z jarní zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Salát z cherry rajčátek s bazalkou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé s listovým špenátem
Falcone před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Falcone před 2 hodinami
Dýňová polévka Hokkaido
kacka533 před 3 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Misicka77 před 4 hodinami
Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou
Benzi před 6 hodinami
Koka buchta
Panova před 8 hodinami
Vydatná česneková polévka
bludicky před 9 hodinami
Brynzové noky na špenátu
wimra před 11 hodinami
Pravá gulášová polévka
Blazenka před 11 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzený špek recept,
uzeny špek,
domácí uzený spek,
jak udit špek,
domaci spek,
špek,
jak vyudit špek,
špek recept,
uzený špek recept,
spek obaleny,
domácí špek-recept,
špek je sádlo,
recept na uzený spek,
recept na domácí špek,
uzený špek recepty,
domácí špek recept,
recepty na domácí uzený špek,
recept na špek,
jak vyudit sadlo,
špek v ledničce
Suroviny:
sádlo,
praganda,
koření adžika,
gyros
Komentáře