Uzený špek

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 9 dní 5 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 1/2 kg hřbetního sádla ( tloušťka asi 2-3 cm )
1 balení Pragandy
1 balení Adžiky
1 balení Gyros
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nařežeme na 20*10 cm.
    Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.

  2. Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
    Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout.

  3. Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
    Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.

Poznámka

Fota dodám příští týden, připraveno na Velikonoce, teprve naložené, ve čtvrtek 18.04.2019 budu udit.

Je to opravdu bašta, když je nakrájený na tenké plátky - příjemné Velikonoce.

Fotka je z minulé várky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený špek

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: domácí uzený špek recept uzeny špek domácí uzený spek jak udit špek domaci spek špek jak vyudit špek špek recept uzený špek recept spek obaleny domácí špek-recept špek je sádlo recept na uzený spek recept na domácí špek uzený špek recepty domácí špek recept recepty na domácí uzený špek recept na špek jak vyudit sadlo špek v ledničce