

Pečený vepřový bůček
Suroviny
- vepřový bůček
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú stranu a dopečieme. Necháme dobre vychladnúť a v chladničke stuhnúť. Režeme na tenké plátky a podávame s horčicou, cibuľou a inou zeleninou a chlebom.
Poznámka od kuchařky
Pečený bôčik je výborný na studené misy.
Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček
-
Eva:Ano Eva ma pravdu toto opravdu neni zadny kulinarsky vykon ale je to dobre
-
Frantiska: Ďakujem
-
po par letech jsem varila bucek a tento recept je dokonaly .)
-
ja dělam buček tak že,nasolim načesnekuji a dam do ledničky aspon na 4+5 dni pěkně uležet ,teprve pak peču
vysledek to si mužete domyslet !! ..... -
dexulka: Ďakujem za fotečku, je pekná
-
TERI úplně tady slintám
vypadá to úžasně
-
V jednoduchosti je krása
Přidala jsem pod maso cibuli a česnek a byla to lahoda
Posílám bod i foto
-
Dnes jsem takto pekla bůček k obědu,přidala jsem akorát česnek a moc jsme si pochutnali
-
dekuji,skvele,nevedela jsem si rady.ale je vyborny,hlavne ten vypek
-
Děkuji za recept, jsem začátečník, a moc se mi hodil
-
vypada to super
ja mam asi blbou troubu
nikdy nemam takovou krasnou barvičku
-
Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť.
A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.
-
Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo
-
Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček
-
Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity.