Pečený vepřový bůček

tejaja Kuchařka:

Vepřové maso 22 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

vepřový bůček
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú stranu a dopečieme. Buchta je moc dobrá, určitě vyzkoušejte!!Necháme dobre vychladnúť a v chladničke stuhnúť. Režeme na tenké plátky a podávame s horčicou, cibuľou a inou zeleninou a chlebom.

Poznámka

Pečený bôčik je výborný na studené misy.

Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový bůček

  • Albert Albert

    Eva:Ano Eva ma pravdu toto opravdu neni zadny kulinarsky vykon ale je to dobre:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Frantiska: Ďakujem ;-):-8

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    po par letech jsem varila bucek a tento recept je dokonaly .)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel

    ja dělam buček tak že,nasolim načesnekuji a dam do ledničky aspon na 4+5 dni pěkně uležet ,teprve pak peču
    vysledek to si mužete domyslet !! .....:yes::-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    dexulka: Ďakujem za fotečku, je pekná :yes::-8

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    TERI úplně tady slintám:-)):yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    V jednoduchosti je krása ;-) Přidala jsem pod maso cibuli a česnek a byla to lahoda :-p Posílám bod i foto :-8

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dnes jsem takto pekla bůček k obědu,přidala jsem akorát česnek a moc jsme si pochutnali:yes:

    Odpovědět

  • Marketa087 Marketa087

    dekuji,skvele,nevedela jsem si rady.ale je vyborny,hlavne ten vypek :-K

    Odpovědět

  • Robo Robo

    Děkuji za recept, jsem začátečník, a moc se mi hodil;-)

    Odpovědět

  • petra petra

    vypada to super:yes::yes::yes: ja mam asi blbou troubu:-D:-D:-D nikdy nemam takovou krasnou barvičku:-(;-(;-(:-(

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť.:-p A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček ;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity. ;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo