Jak dlouho vydrží krém do cukroví? Poradíme, jaký krém je nejlepší
Cukroví, plněné máslovými krémy s různými příchutěmi, je neobyčejně jemné a vláčné. Nejčastěji plníme ořechy, linecké cukroví, trubičky nebo košíčky. Po naplnění se nechá cukroví několik dní rozležet.
Máslové krémy, kterými plníme cukroví týden před Vánocemi, musí být připraveny převážně z másla, cukru a příchutí. Naplněné cukroví skladujeme v chladu, aby krém nežlukl a neznehodnotil naše předvánoční úsilí. Poradíme, jak na to.
Mohlo by vás zajímat
Jak dlouho vydrží krém do cukroví
Do doby spotřeby počítáme celou dobu od naplnění cukroví až do jeho konzumace.
- Nejméně vhodné jsou tvarohové a smetanové krémy - jsou určeny k okamžité spotřebě.
- Krém, nastavený moučnou kaší nebo uvařeným pudinkem, vydrží v chladu 1 týden a pak začíná žluknout.
- Krém z másla a cukru, ochucený kávou, karamelem, vanilkou nebo kakaem, můžeme skladovat v chladu i 14 dnů.
- Až 3 týdny vydrží krém, ušlehaný ze Salka - slazeného kondenzovaného mléka - a másla.
Zkuste si připravit máslový krém podle našeho videa - je výborný do všech druhů cukroví a dá se dobře ochutit:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře