Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naučte se bezchybný máslový krém: Rady, jak vánoční cukroví dovést k dokonalosti
Zdroj: Ivana41, Toprecepty.cz

Existuje nepřeberné množství krémů - šlehačkový, tvarohový, čokoládový, karamelový nebo například lehký mascarpone. Hospodyňky experimentují, namísto toho, aby se pořádně naučily ten ze všech nejlepší, a přitom naprosto klasický, máslový krém. Právě ten může vaše cukroví dovést k absolutní dokonalosti.

Máslo nepatří na hlavu, ale do sněhu

Základem pro úžasně lehký, a přitom úžasně pevný, máslový krém je italský sníh. Proč italský? Snad proto, že i na jejich horách si kvalitně zalyžujete na poctivé bílé nadílce. Základem takového sněhu v kuchyni je jeden díl bílku a tři díly cukru. První díl cukru zašlehejte kuchyňským šlehačem do bílku, další dva vařte při teplotě 115 až 118 stupňů. Pak tenkým pramínkem přilívejte a pomalu zašlehávejte do sněhu. Musí při šlehání úplně vychladnout, než s ním budete dál pracovat.

V další míse vyšlehejte máslo do pěny, a pak opatrně spojte se sněhem. Pozor, nedělejte to v hrnci, protože byste vyhnali ze směsi vzduch, který tam potřebujete naopak dostat. Jakmile se pořádně naučíte tento základ, zkoušejte přidávat ovocný nebo kávový likér, kakao nebo třeba maliny. Krém pak vtlačte do trubiček nebo jím spojte rohlíčky, linecké či jakékoliv jiné cukroví. Je tak skvělý a všestranný, že s ním žádné sladké pečení nemůžete pokazit.

Sypání, sypání všechny smutky zahání

Když už jste si dali práci s poctivým máslovým krémem, doveďte cukroví do stavu dokonalosti lahodným a efektním sypáním. Můžete ho stvořit sami například z hořké čokolády, kterou nastrouháte na velké hobliny a cukroví namočené v rozpuštěné čokoládě v něm vyválíte. Velmi elegantně a moderně působí taky obalení v obyčejném holandském kakau.

Na trhu je ale i nepřeberné množství sněhových vloček, perliček, písečků, motýlků, srdíček, kuliček, hoblinek, hvězdiček a cukrových máčků nejrůznějších barev. Nezapomeňte, že Vánoce 2020 mají barvu noční oblohy, tedy tmavě modré. Neboje se proto zahrnout tento trend i do pečení a použít na cukroví i dekorace kontrastní barvy - podklad tmavý, zdobení světlé a decentní jako hvězdy na noční obloze.

Recepty k tomuto článku

Marie

Nejnovější recepty Více