Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém na cukroví

Hledáte inspiraci na výborný máslový krém? Máme pro vás jednoduchý návod na krém, který se skvěle hodí na slepování a plnění nejrůznějšího cukroví, dobře drží a je trvanlivý. Snadno se s ním pracuje a každé cukroví chuťově pozvedne.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marry

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 454 kJ /
2 977 kcal
Bílkoviny27,79 g
Tuky227,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 303 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy204,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce šleháme spolu s cukry nad parou do nadýcháné pěny. Trvá to asi 15-20 minut. Krok 2: Jakmile krém zhoustne odstavíme ho a šleháme do vychladnutí. Krok 3: Potom po částech přidáme vyšlehané povolené máslo a důkladně vymícháme. Krok 4: Krém můžeme použít na trubičky, ořechy, kolečka a další.

TIP: Jak na pařížský krém

Zveřejněno 8. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém na cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/97lx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém na cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/97lx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Super recept, vždy se povede a přidávám rum<3

Do krému nemusíš dávat syrová vejce když máš obavy, klidně dej vařené ale jen žloutky taky to tak dělám a je to OK;-)

Já osobně bych tento krém - i když je vynikající - nedoporučila do vánočního pečiva. Vždycky bych se bála, že vejce nejsou dost tepelně opracovaná. V tomto krému je nelze zahřát víc, protože by se srazila. A vánoční pečivo není určeno pro rychlou spotřebu.

casino: autorka bola vyzvaná, aby si recepty doplnila a opravila, uvidíme...;-)

No, autorka tu má zatím 3 rcp http://www.toprecepty.cz/profil/34793-marry/ všecny nějakým způsobem zvojtěné, ale říkal jsem si, že jsou možná ještě věci mezi nebem a zemí které neznám, tak jsem výjimečně:-D mlčel...

Asi by v rcp mohlo být doplněno, že obě složky by před společným šleháním měly být vytemperovány na stejnou teplotu (pro snížení rizika srazení krému)
...a také, že nastavovací vložka se přidává po částech do vymíchaného másla...:-)

V postupu chybí, že se hmota musí nechat zchladnout a pak se do ní postupně zašlehává změklé máslo, po částech. Ten krém není zas tak jednoduchý, aby se to odbylo dvěma řádky. Rozhodně ne pro ty, co ho neznají :-((

Já přidávám ještě trochu rumu a krém vydrží hodně dlouho a nekazí se.

Tématické fráze:
maslovy krém do cukrovi, máslový krém do vánočního cukroví, jednoduchý krém do cukroví, maslovy krem na cukrovi, máslová nádivka do cukroví, krem do cukrovi, jednoduchý máslový krém, krém do cukroví bez vajec, krémy do cukroví bez vajec, máslové cukroví, krém do vánočního pečiva, kremy do cukrovi, recepty na krémy do cukroví, krém do cukroví bez vejce, krem ktery se nekazi, kremy na cukrovi, maslovy krem nad parou, maslovy krem nad parou, krem na cukrovi, krem do cukrovi aby se nekazil

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo

Přidat fotografie receptu