Jak připravit houbovou omáčku s vejcem? Inspirujte se jednoduchým receptem, jak zpracovat houbové úlovky do skvělé omáčky
Našli jste v lese pořádnou houbovou nadílku? Hledáte tip na rychlý oběd? Inspirujte se naším receptem na krémovou houbovou omáčku s vejci a knedlíkem. Zmizí rychleji, než houby po dešti.
Podzim bývá rájem pro milovníky hub. Houby nabízí nepřeberné množství možností, jak je konzumovat a zpracovat. Od smaženice, obalování, houbových gulášů až po skvělé houbové omáčky. Jednu rychlou a osvědčenou jsme si pro vás připravili. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít jinou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit houbovou omáčku se zastřeným vejcem
- Na houbovou omáčku budeme potřebovat: 400 g hub, 150 g másla, 1 lžíce kmínu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky. Na dochucení: citronová šťáva, sůl, pepř, ocet a jako přílohu vejce a knedlík.
- Postup je jednoduchý. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm pokrájené očištěné houby.
- Zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a podusíme houby doměkka.
- Omáčku zahustíme směsí smetany a hladké mouky. Krátce povaříme a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Podáváme s knedlíkem a se zastřeným vejcem.
Celý recept můžete shlédnout také ve videu:
Inspirujte se našimi dalšími recepty, jak zpracovat houby zase trochu jinak a chutně. Můžete vyzkoušet osvědčenou houbovou smaženici, báječnou hřibovou polévku nebo třeba houby na slanině s kapustou a tymiánem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Hovězí roláda nám dovolí pohrát si s náplní a vykouzlit pokaždé nové jídlo
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Komentáře