Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zastřené vejce

Nedaří se vám připravit ztracené vejce? Máme pro vás jednoduchý vyzkoušený recept, který se vždy povede. Vejce se pak výborně hodí do kulajdy, salátu či na toust. Žádné kulinářské kouzla nejsou třeba, zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 10. 2014 16:26

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie452 kJ / 108 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy1,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ztracené vejce jsem nikdy neuměla, vždy to byla neforemná střapatice. Pečlivě jsem tvořila vír v octové vodě, vkládala do středu či na okraj, málem čekala za slepicí na opravdu čerstvé vejce a samé nepodarky. Toto je první hezké ztracené vejce v mém životě. Když se povedlo mně, povede se vám jistě taky.

Jestli vám připadá tento recept nadbytečný - jsou tu i jiné s jiným postupem - nechám ráda smazat.

Podotýkám, že jsem neměla vejce čerstvé, normálně v krámě kupované, v lednici týden zavřené.

Zdroj - video na netu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

27. 1. 2019 15:19

Eja57:
Mám odzkoušeno, že podstatnou roli hraje čerstvost vajec. :yes:
Poněkud expresivně řečeno: Vejce přímo od slepičí kloaky = úúúspěch zaručen :-!;-):-D

Eja57 Eja57 (moderátorka)

27. 1. 2019 14:24

Existuje víc vychytávek, jak vařit ztracené vejce, já považuji za nejspolehlivější způsob, který jsem našla v jedné kuchařce Yotama Ottolenghiho - tam to sice bylo kachní, ale vyzkoušeno se slepičím, jen nutno přizpůsobit čas. Osolenou vodu uvedeme do varu, uděláme vír, do něj vyklepneme vejce a vypneme! Za 4-5 minut podle velikosti máme hezké ztracené vajco. Zkusím najít fotku - tam jsem trochu o půl minutky přetáhla čas...přidána....

hosta hosta

27. 1. 2019 13:59

masorad: nevzdávej to, učitě se povede - koukni na krásné fotky, které přidal Casino (díky:-K<3)

masorad masorad

27. 1. 2019 13:20

Tak jsem asi úplný antitalent. Ani s tímto receptem se mi to nepovedlo. Nevím co je špatně, jestli je to ve vejcích nebo v rukách, ale asi už ztracená vejce nebudou.

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2018 07:42

Vidím, že jsem zapomněla pochválit;-(. Fotka je z předloňského léta. Kulajda se zastřeným vejcem. Od té doby jsem zastřená vejce vařila několikrát, vždy podle Tvojí vychytávky. Povedla se pokaždé:yes::yes:. Děkuji :-K

jana72

27. 6. 2015 17:09

Děkuji za skvělý tip, hned napoprvé se pěkné povedlo.:yes::-K:-))

J-K

6. 4. 2015 06:15

Právě jsem to vyzkoušel a fuguje a i s dvěma vejci najednu:-www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

zizala zizala (moderátorka)

23. 10. 2014 10:33

cekrops: No, vajíčko naměkko jsem zkoušela oloupat několikrát a vypadalo pokaždé dost děsně. Ovšem netvrdím, že to nejde, třeba to bylo mýma rukama :-8 Ostatně, vejce naměkko se servírují tak, že jim odříznete špičku a podáte k nim lžičku :-))

cekrops cekrops

23. 10. 2014 10:17

A není jednodušší uvařit vajíčko "na měkko" a z vody ho vytáhnout o něco dříve ? ( potom samozřejmě oloupat) :-?

hosta hosta

22. 10. 2014 20:43

magdalenka: v tom "návodu" podle kterého jsem to dělala, bylo, že lze několik vajec rozklepnout postupně do toho octa a nalít taky najednou, že se každé "obalí" solo - to zkusím příště, až nebudu dělat jen tak cvičně, ale už cíleně:-))

magdalenka magdalenka

22. 10. 2014 19:31

Ahoj, stratené vajíčka ani ja neviem, radšej nerobím, alebo robím nepodarky...
Ak som správne pochopila, na každé vajce spotrebujem "nový" ocot - cca pol decku? Vodu použiť tú istú, pôvodnú, čiže sa zvyšuje aj koncentrácia octu? Dík.:-K

hosta hosta

22. 10. 2014 19:12

tejaja: joo - to jsem teď taky nešla - jako jediné s tímto postupem, já hledala to s Pohlreichem, o kterém mluvila arrefeena

tejaja tejaja (moderátorka)

22. 10. 2014 19:05

zizala zizala (moderátorka)

22. 10. 2014 18:54

arrefeena: To je spíš tím, že se znovuobjevují staré dobré klasické recepty :-):yes: a slavní kuchaři je pomáhají popularizovat.

hosta hosta

22. 10. 2014 18:48

arrefeena: snažila jsem se ho teď najít, ale našla jsem jen jak vaří v octové vodě, ne tento postup

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zastrene vejce zastřené vejce recept zastřená vejce recept zastrena vejce zastřené vejce pohlreich zastřené vejce video zastřená neboli ztracená vejce zastřený vejce zastřená vejce pohlreich zastřená vejce , recept ztracene vejce recept jak se dela zastrene vejce zastřené vejce - recept recept na zastřená vejce recept na zastrene vejce ztracená vejce recept pohlreich ztracené vejce pohlreich vejce na měkko pohlreich ztracené vejce podle pohlreicha zastřené vejce recepty

Suroviny: vejce, ocet, voda

TopRecepty.cz

Zastřené vejce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8QM