Zapečené tortilly jsou jednoduchým letním jídlem. Výborně chutnají se sýrem, rajčaty a kapií
Tortilly stačí ohřát, naplnit podle vlastní fantazie a podávat. Populární rychlovku připravujeme jako rychlý oběd nebo večeři. Tortilly zvlášť oceníme během letních dnů, kdy se nám nechce trávit mnoho času vařením.
K plnění tortill se dají použít nejrůznější suroviny a tepelně upravené směsi. Stačí dát na pánev trochu oleje, na něj nakrájenou cibuli nebo pórek, kapii, rajčata, kukuřici, hrášek, fazole a žampiony (i z plechovky). Směs podusíme. Nepotřebuje sice dlouhou tepelnou úpravu, ale nezapomeňte k ní přidat něco na ochucení např. italské či provensálské koření a čerstvou bazalku. Nemusíte šetřit ani s rozmačkaným česnekem. Tortilly směsí naplníme a přidáme strouhaný nebo plátkový sýr. Stočíme a můžeme hned podávat.
Jak připravit zapečené tortilly
Plněné tortilly se dají dokonce zapékat. K jejich zapékání se vám bude skvěle hodit kontaktní gril. Naplněnou tortillu do něj stačí na chvíli vložit, aby se dobře prohřála a upekla pěkně dokřupava. Postup je obdobný, jako když připravujeme tousty z klasického toustového chleba. V kontaktním grilu se dají připravit mnohem rychleji a pro více lidí, než v malém toustovači.
- Na zapečené tortilly podle našeho receptu potřebujete cibuli, čerstvou papriku (výborná je kapie), šunku, plátkový sýr, rajčata, sůl, pepř a olej. A samozřejmě tortilly.
- Na malém množství oleje nejprve osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte nakrájenou papriku, osolte a opepřete. Tepelná úprava má být pouze krátká, aby si papriky zachovaly křupavost.
- Na každou tortillu dejte plátek šunky, vychladlou paprikovou směs, tenké plátky rajčat a sýra.
- Tortillu přehněte a vložte do kontaktního grilu. Krátce zapečte.
- Podávejte co nejdříve po zapečení, teplé tortilly jsou nejchutnější.
- Na talíři ještě dozdobte zeleninou a oblíbeným dresinkem. Stačí smíchat jogurt, rozmačkaný česnek a provensálské bylinky.
Na postup přípravy tortill se můžete podívat v následujícím videu.
A jak rádi připravujete tortilly vy? Těšíme se na vaše tipy, které můžete napsat do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotové dortíčky s rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 8 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Jak zpracovat pórek. Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni
Komentáře