Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Zdroj: Top recepty

Tortilly, tenké chlebové placky, jsou i u nás oblíbené a populární. Velmi chutné jsou plněné barevnou zeleninou, salátem, olivami, česnekem a masem, dobře ochucené hustou omáčkou. Podáváme je jako hlavní jídlo nebo rychlou večeři.

Rychlé a chutné tortilly

K plnění použijeme buď tortilly, které se prodávají jako polotovar nebo si je sami upečeme. Domácí jsou výborné, ale výhodou kupovaných je, že jsou stále po ruce. Naplnění tortilly a její zabalení nám pak zabere pouze chvilku, zvlášť když si náplň připravíme dopředu.

Čím naplnit tortillu

K plnění často používáme tepelně upravenou zeleninu - především cibuli, pórek, rajčata, barevné papriky a česnek. Kdo chce, přidá houby nebo luštěniny, např. tmavé fazole. Využití sterilovaných luštěnin přípravu tortill ještě urychlí. Směs na plnění by měla být dostatečně hustá a pikantní.

Kuřecí maso nebo sójové nudličky

Oblíbenou součástí směsí jsou kousky kuřecího masa nebo sójové kostky či nudličky. Obojí dopředu tepelně upravíme a dobře ochutíme, většinou společně se zeleninou. Při plnění lze přidat šunku a jiné druhy masa. Velmi chutné jsou různé druhy sýrů a pikantní koření (chilli).
 

Stačí je krátce ohřát nebo zapéct

Je-li třeba, tak tortilly před plněním navlhčíme a velmi krátce nahřejeme - budou pak opět pružné a vláčné. Po naplnění je můžeme znovu krátce ohřát nebo zapéct - na pánvi, v troubě nebo v kontaktním grilu. Servírujeme je co nejdříve po tepelné úpravě, dokud jsou teplé.
Tortilly nám dávají příležitost experimentovat, každý si je naplní podle své chuti. Dokonce můžeme využít i leccos z předchozího dne, třeba hustou a pikantní rajčatovou směs, ke které přidáme další suroviny. Ze zbytků tak velmi rychle připravíme další výborné jídlo.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky