Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Pěkně vybarvené kapie přidáváme do řady oblíbených vařených jídel. Použití je velmi jednoduché, žádné dlouhé vaření není potřeba. Kapie často kombinujeme s cibulí, pórkem, rajčaty, cukrovou kukuřicí a žampiony.
V druhé polovině léta se dají občas koupit kapie za lepší cenu - můžeme si je uložit do mrazničky (jednoduše nakrájené na proužky) a odebírat postupně podle potřeby. Do našeho malého přehledu jsme vybrali oblíbená jídla z našeho receptáře, ve kterých se uplatní kapie.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Oblíbená jídla z kuřecího masa
Rychlé pokrmy z kuřecího masa (bez kostí), obvykle připraveného do tvaru nudliček, doplníme žampiony a pěkně barevnou zeleninou. Podáváme je výrazně ochucené, často s rýží nebo bulgurem. Vhodnou přílohou jsou také brambory.
Hovězí maso s knedlíkem nebo rýží
Plátky hovězího masa dobře chutnají připravené na houbách, kapii, cibuli nebo pórku. Vhodnou přílohou je kromě rýže a brambor i knedlík. Úhledně nakrájené kapie mohou být po tepelné úpravě součástí různých omáček, nebo je můžeme použít k dozdobení pokrmu na talíři.
Vepřové maso a kapie
Další žádaná jídla připravíme z vepřového masa. Můžeme vyzkoušet oblíbené guláše, variant je mnoho. Dobře je ochutíme třeným česnekem, majoránkou a mletou červenou paprikou. Podávat je můžeme s chlebem a pečivem nebo s plátky knedlíků.
Sojové nudličky, ryba nebo houby
Podobně jako nudličky z kuřecího masa připravíme i sojové nudličky (kostky, plátky). Výhodou je, že nudličky samy o sobě nemají příliš výraznou chuť, proto je můžeme ochutit tak, jak nám to chutná nejlépe. Výborně chutnají připravené na cibulce, pórku a kapii, ochucené např. italským kořením a třeným česnekem. Podáváme s rýží nebo bramborami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Dušené houby využijeme do mnoha houbových pokrmů. Hodí se také k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Komentáře