Den pralinek
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Temperování čokolády je proces, při kterém dochází k narušení krystalické mřížky kakaového másla a k její následné stabilizaci. Stručně řečeno - čokoláda po temperaci rychle tuhne, je saténově lesklá a příjemně křupavá.
Čokoláda, která není temperovaná, špatně tuhne, na vzduchu rychle šedne, v ledničce se orosí a naše prsty na ní zanechávají nepěkné otisky. Pralinky z netemperované čokolády nekřupají a nelesknou se. Jak na to, aby byly dokonalé?
Kalendář Celý kalendář
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Více o významném dni
Při temperování se neobejdeme bez teploměru:
Pralinky z temperované čokolády jsou krásně lesklé, křupavé a pevné. Hezky zabalené do krabičky budou luxusním dárkem pro maminku, babičku nebo přítelkyni.
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře